Ikonet kommer tilbake i XXL-størrelse

Det var stor interesse for å se studien California XXL. Foto: Knut Randem.

Den var bobil da kravene var mindre. Nå kommer den tilbake i XXL-størrelse, men er fortsatt kompakt. Crafter kommer sterkere som bobil, merker vi i flere sammenhenger, så hva er vel mer naturlig enn at VW tar fram sin moderne utgave av California?

På årets Caravan salon i Düsseldorf markerte VW verdenspremieren for California XXL. Fortsatt er dette en studie og ikke tilgjengelig i markedet, men de tester mange spennende løsninger.

Tilkoblingene er gjemt under et elegang lokk. Foto: Knut Randem.

California XXL er en VW Crafter med forhøyet tak. Det er altså noe helt annet enn den gamle ”folkevognbussen” – både i størrelse og teknologi. Bak har den fått en liten ”vorte” for å gjøre sengene lange nok.

Modellen som ble vist fram på messa inneholdt et nyskapende interiør med mange fiffige løsninger. Videoprosjektor integrert i veggen på soverommet og kaffetrakter bygget inn i veggen i salongen var bare to av fiffighetene som testes ut.

Baderommet er av trekk-ut-typen og kan også fungere som romdeler. Kjøkkenbenken har også noen små nyvinninger her og der. Ta en titt på Volkswagens egen reklamefilm for California XXL nederst, men først vår egen film av ekstriøret:

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Volkswagens egen skrytefilm:

.

Del dette med andre:

  1 comment for “Ikonet kommer tilbake i XXL-størrelse

 1. XXL
  Forslag:
  – Bør under L=6m.
  – Integrert solcellepanel i tak.
  – Markise
  – Seng på tvers og utleggbar luke for sengelengde. Finnes allerede.
  etc.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *