– Ikke planlegg utenlandstur på forsommeren

Utenriksdepartementet forlenger det globale reiserådet til alle land med en måned, og utenriksminister Ine Eriksen Søreide sier du ikke bør planlegge å reise som normalt på forsommeren.

Regjeringen fraråder fortsatt alle utenlandsreiser. Foto: Alexander Blecher.

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 15. mai 2021.

– Dette er fortsatt ikke tiden for å reise. Regjeringen forlenger det globale reiserådet til 15. mai, og det kan bli forlenget. I dagens smittesituasjon er det ikke forsvarlig å gjøre lettelser eller avskaffe det globale reiserådet. Hvor lang tid reiserådet vil bli forlenget er for tidlig å si noe om nå, men vi oppfordrer ingen til å planlegge for å reise som normalt på våren og forsommeren, sier Søreide.

Smittesituasjonen globalt, nye tiltak knyttet til utbrudd av det muterte viruset, kapasitet i de ulike lands helsevesen og andre lands reiserestriksjoner er faktorer som ligger til grunn for beslutningen om å forlenge reiserådet, skriver departementet i en pressemelding.

– Det er for tidlig nå å si noe om hvordan smittesituasjonen vil være til sommeren. Det er fortsatt en uforutsigbar situasjon for reisende med strenge restriksjoner i mange land, og høye smittetall. I tillegg vil smittetall, sykdomsbyrde og vaksinedekning i Norge og utlandet avgjøre hvor lenge vi skal ha det globale reiserådet. Det er mange som savner noen som bor langt borte, og vi ønsker ikke å ha et reiseråd lenger enn nødvendig, sier utenriksminister Eriksen Søreide.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *