Ikke alle får valutasjokk av den nye bobilen

Mange kunder river seg i disse dager i håret over valutakursene og prisøkninger på bobilen de har bestilt. Men noen holder på prisen fra september i fjor – uten tillegg.

Det er ikke alle bobiler som stiger i pris med valutaen. Her Rapido P696D. Foto: Knut Randem. 

Torsdag snakket Bobilverden.no med flere større aktører om situasjonen i markedet og problemene rundt valutapåslag på bestilte bobiler.

Alle forhandlere møter nok utfordringer med dagens situasjon og kunder som holder seg hjemme, men noen slipper å tenke på diskusjonen med kundene om prispåslag som følge av kroneraset.

Timo Nylenna er representant for Rapido, Itineo og Dreamer i Norden. For disse merkene er situasjonen en helt annen i Norge og Sverige.

Timo Nylenna representerer Rapido-gruppen og lover fortsatt levering uten valutapåslag. Foto: Privat.

– Prisene ble fastsatt i norske kroner på Rapido-gruppens konvention sist sommer. Det betyr at de prisene vi opererte med på Caravanmessen står fast. Her blir det ingen valutatillegg, forteller Nylenna. Han forteller at også enkelte andre merker har den samme praksisen.

Han har også gitt sine forhandlere muligheten til å avbestille bobiler de har bestilt for lager. Det gjør at de kan revurdere sine bestillinger i lys av den aktuelle situasjonen.

– Vi vil at forhandlerne skal slippe å bekymre seg for de bilene som skal komme i mai og juni. Det er en håndsrekning fra fabrikken, sier han. For det får han mange positive tilbakemeldinger fra lettede forhandlerne.

Dreamer D62 er en av årets nyheter fra Rapido-gruppen. Foto: Knut Randem.

Bobilene skal komme
– Når kundene ikke får økt pris må vel dette bli dyrt for fabrikken? Kan kundene risikere at fabrikken trekker seg fra leveransen?

– Nei, jeg har fått klarsignal fra fabrikken på at de ikke kommer til å trekke seg fra leveransene, forsikrer Nylenna.

Rapido-gruppen kommer heller ikke til å endre sine prislister som følge av de dramatiske endringene i valutakursene. Nylenna forteller at om du bestiller en av hans merker nå så får du fortsatt bobilen til prisen fra i fjor. Først i juni kommer nye priser.

Nylenna forteller at det kan bli forsinkelser i leveransene. Kundebestilte bobiler blir prioritert på en fabrikk som nå går med redusert drift. Også biler forhandlere har bestilt til lager blir prioritert. Men han vet ikke hva som skjer i produksjonen i neste uke.

Rapido-gruppens valutapraksis gir også et annet interessant utslag. Om du går til en forhandler nå og bestiller en ny bobil fra gruppen så får du den samme prisen som du ville fått på Caravanmessen. Det kan vise seg å bli synlig i salgstallene.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Ikke alle får valutasjokk av den nye bobilen

    • Vi har ikke prøvd å gå gjennom alles salgsvilkår. En rask telefon til forhandler vil avklare dette – om du ikke finner det i din egen kopi av kontrakten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *