If: Reiselystne nordmenn tar stor økonomisk risiko

Vaksine-optimisme gjør at mange nå vurderer å gjøre neste års feriedrøm til virkelighet. Men vet de at de fort kan bli sittende igjen med svarteper?

Drøm gjerne om sol og varme, men ikke bestill før du ser grønne reiseråd, oppfordrer Europeiske reiseforsikring i If. Foto: If.

Det er Europeiske reiseforsikring i If som skriver dette i en pressemelding. Selskapet opplever nå en økende pågang fra kunder som planlegger neste års ferie. De vil vite hva forsikringen dekker dersom ting ikke skulle gå etter planen.

Koronavaksinen er på vei og selskapet ser at sol og varme lokker for mange. Men betyr det at det er på tide å realisere reisedrømmene? spør selskapet. De sikter ikke spesifikt til bobilreiser, men problemstillingen kan være den samme som for pakkereiser dersom du må forhåndsbestille for eksempel ferger eller opphold på campingplasser.

– Vi krysser fingrene for optimal effekt av koronavaksinen, slik at situasjonen rundt oss normaliserer seg så fort som mulig. Likevel må vi nok stikke fingeren i jorda og innse at sommeren 2021 neppe blir like normal som vi ønsker, sier Andreas Bibow Handeland i Europeiske Reiseforsikring.

– Det er absoslutt lov til å drømme og leke med tankene om en ferie med sol og varme. Men er det rødt lys i myndighetenes reisekart bør man gjøre som i trafikken; stoppe opp og vente til det blir grønt. Det er risikabelt å bestille en reise nå, sier han.

Det er UDs reiseråd som danner grunnlaget for reisekartet. De gule og røde lysene viser hvor reiseforsikringen er gyldig og ikke.

– Dersom man lar seg friste og kjøper en reise til et land eller område som er rødt, risikerer man å bli sittende igjen med regningen for en tur man aldri får reist på. Er landet fortsatt rødt ved avreise får man nemlig verken gyldig forsikring på reisen, eller erstattet avbestillingskostnader, sier Handeland.

Aftenposten melder i dag at Sverige mener de skal greie å vaksinere alle innbyggere over 18 år i løpet av første halvår 2021. Norge får like stor andel vaksiner i forhold til folketall som Sverige, men Folkehelseinstituttet i Norge er ikke like sikker på at leveransen av vaksiner vil gå så problemfritt at det blir mulig. Andre land kan ha andre problemer i prosessen.

Det er derfor fortsatt i det blå når et land blir grønt på reisekartet. Bobilfolket vil uansett ha en fordel med den friheten bobilen gir til raske avgjørelser når lysene blir grønne. Uansett når det skjer.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *