I sentrum – Horten bobilhavn

Horten bobilhavn ligger sentralt i byen. Foto: Knut Randem

Midt i Horten sentrum ligger en idyllisk gjestehavn for fritidsbåter. Det har jo mange byer, men fra 2012 har Horten bobilhavn fått sin naturlige plass på samme sted. I to rekker mot sjøen er det selvfølgelig den forreste rekka som er mest attraktiv. Det er plass til 14 biler.

Servicebygget er plassert mellom Peppes pizza og Fishland restaurant og er felles for bobil- og båtfolket . En kort spasertur opp nærmeste gate, så er du i sentrum med butikker og enda flere restauranter.

I servicebygget bruker du kode for å komme inn i de innerste rommene hvor dusjer og toalett befinner seg. Utenfor den låste døra er det toaletter for andre besøkende.
Toaletter og dusjer ser rene ut og er helt greie. På turistkontoret skal du kunne kjøpe polletter til bruk på vaskemaskin. Vi så ikke vaskemaskinen og turistkontoret var stengt den siste helga i august. Har du behov for å vaske klær bør nok polletten kjøpes i åpningstiden.

Store oppstillingsplasser

Tydelig oppmerket og betryggende sikkerhetsavstand. Foto: Knut Randem

Oppstillingsplassene er på asfalt, de er store nok og tydelig oppmerket. I første rekke er det plass til biler opp mot ti meter. I andre rekke kan nok enda litt lengre biler få plass.
Maksimal oppholdstid er tre døgn. Billetten kjøper du på automat og det koster kr 180 for 24 timer. Strøm er inkludert i prisen. Plassen driftes av et privat parkeringsselskap, så du kan være temmelig sikker på at du blir tatt om du slurver med betalingen.

Mellom bobilparkeringen og gjestehavna er det belte med gress og benker mot havna. Det burde vært en litt smalere gressbelte bak den andre rekka med biler som en buffer mot parkeringsplassen der. Det kommer kanskje når Horten ser at dette blir en suksess.

Den eneste vesentlig mangelen med plassen er at den ikke har tømmestasjon. Påfylling av vann er imidlertid på plass med en lang slange som er sentralt plassert.
Turistkontoret opplyser at de ikke har fått gjennomslag i kommunen for en tømmestasjon i byen, men at de nå jobber med å få til en løsning i samarbeid med Havnevesenet. Så kanskje neste år?
Den manglende tømmestasjonen gjør at prisen på kr 180 per døgn oppleves som i overkant av riktig pris.

Det er mange utfluktsmål i og rundt Horten. Sentrum er nevnt. Karljohansvern ligger litt lenger unna, men er absolutt verd et besøk. Gå eller sykle, det er ikke for langt. Her finner du gallerier, friområder og ikke minst Marinemuseet og Preus fotomuseum.

Horten bobilhavn er åpen hele året og kan anbefales.

Vurdert av redaksjonen, september 2012

Se www.bobilplassen.no for oppdatert informasjon.

Del dette med andre:

  1 comment for “I sentrum – Horten bobilhavn

  1. «I servicebygget bruker du kode for å komme inn i de innerste rommene hvor dusjer og toalett befinner seg» – feil, vi har ikke kode for å komme inn i servicebygget. Vi stenger vannet når frosten melder seg, da er servicebygget stengt og prisen for bobil pr døgn reduseres til kr. 100,-.
    «Den eneste vesentlig mangelen med plassen er at den ikke har tømmestasjon.» – feil, vi har en enkel tømmestasjon for septikkassett. Den ligger ned mot vannet forbi den gule havnebygningen i Tollbugata 2.

    Ellers; takk for fin oppføring!

    Mvh Ellen i havna

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *