I dag åpner ny E6-strekning

I dag åpner siste del av E6 mellom Kolomoen og Moelv i Innlandet. Hele prosjektet er på 43 kilometer, og er den lengste veistrekningen bygget sammenhengende i Norge noen gang.

– På grunn av alle veiåpningene de siste årene, reduseres reisetiden kraftig på viktige strekninger. Sammenlignet med 2009, tar det for eksempel mellom Oslo og Trondheim, nå nærmere halvannen time kortere tid å kjøre, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide. Foto: Tor Livius Midtbø/SD.

Med det nye E6-krysset i Moelv som åpner 1. desember vil hele dette omfattende prosjektet gjennom kommunene Stange, Hamar og Ringsaker være fullført.

Nå tar det 10 minutter kortere tid å kjøre denne strekningen. Det har mye å si for folk, men spesielt næringslivet. Dette er hovedstransportåra for dem som kommer fra Nordvestlandet, der det er store næringsklynger. Dette gjør transporten mer forutsigbar, trygg og effektiv for bedriftene, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding.

– Vårt mål er å bygge så god og trafikksikker vei som mulig, over hele landet. Vi har holdt et høyt trykk i syv år. Alle veiåpningene de siste årene viser resultatene av denne regjeringens politikk, sier Hareide.

Antall drepte i trafikken er redusert fra 187 i 2013 til 108 i 2019. Antall hardt skadde er også redusert.

Fortsatt utbygging
I dag er nesten 200 kilometer ny riksvei under bygging eller straks klart for anleggsstart i Norge. Flere store prosjekter er under planlegging.

Pågående prosjekter:
E16 Eggemoen – Jevnaker – Olum
E18 Lysaker – Ramstadsletta
E39 Rogfast
E39 Svegatjørn – Rådal
E39 Betna – Vinjeøra – Stormyra
Rv. 36 Bø – Seljord (utbedring av veien)
E16 Bjørum – Skaret
E16 Kvamskleiva
Rv. 5 Kjøsnesfjorden
Rv. 706 Nydalsbrua med tilknytninger
E6 Helgeland sør
E69 Skarvbergtunnelen
E39 Mandal øst – Mandal by
E39 Kristiansand vest – Mandal øst
E6 Kvål – Melhus S
E6 Ranheim – Værnes

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *