I annerledesfylket økte salget med 15 prosent i 2021

Mens salget av nye bobiler sank med 9 prosent på landsbasis, økte det med 15 prosent i Rogaland. To forhandlere representerer merkene som skiller seg ut.

Abobil.no tok teten med Benimar på hjemmebane i 2021. Benimar Amphitryon 957 er en av de større modellene fra Benimar. Foto: Produsenten.

Rogaland har alltid vært et sterkt bobilfylke. Her er det Benimar og Pössl som topper salgsstatistikken i 2021 godt foran den nasjonale vinneren, Challenger.

Det er åpenbart at Abobil.no og Sola bobil, som forhandler hhv Benimar og Pössl i fylket er årsaken til at disse merkene skiller seg ut her. Det bekreftes både av Tor Alvern, daglig leder i Abobil.no og Amund Nylund, daglig leder i Sola bobil/Pössl Norge.

Alvern kunne tidlig denne uka fortelle at det økonomisk gikk svært bra i 2021. Han forteller at de solgte 152 bobiler. Av disse var 52 brukte. Det ga en omsetningsvekst fra 97 millioner kroner i 2020 til 125 millioner kroner i 2021 – eller over 26 prosent. Overskuddet i 2020 var på nesten 7 millioner og Alvern lover at tallet for 2021 blir en del høyere. Dermed er det duket for at de 18 ansatte snart får flere kollegaer.

2021 ble det beste året i Abobil.nos 16-årige historie, og det sjette året på rad med salg av over 100 bobiler. Og det til tross for at de fikk færre bobiler fra fabrikkene enn de ønsket og at flere kom langt senere på året enn optimalt.

Pössl er Norges mest solgte bybobil. I Rogaland solgte merket nest mest av alle i 2021. Foto: Pössl.

Populær bybobil
Pössl solgte litt færre bobiler enn Benimar i fylket i 2021. Amund Nylund i Sola bobil kan fortelle at de likevel er helt utsolgt etter 2021. Han har siden 2014 også vært agent for Pössl i Norge og bestiller på vegne av 11 forhandlere. Selv har han 22 heltidsansatte.

– Vi har hatt godt utvalg og god tilgang på bobiler, men veksten ville vært betydelig høyere om vi hadde kunnet bestille flere bobiler tidligere, sier han og peker på at Pössl har et langt større potensial i Norge enn det salgstallene viser. Men for å kunne oppfylle det må både Fiat og Pössl produsere flere biler og bobiler.

Sola bobil solgte 240 bobiler i 2021, av disse var ca 100 brukte. Det gjør at også de setter rekord i 2021 med en omsetning på ca 190 millioner kroner. Det er om lag 10 millioner opp fra året før. Nylund forventer et overskudd på nivå med 2020, men har ikke tallene helt klare.

Utsikt gjennom bakdørene. Foto: Pössl.

Vanskelig ordresituasjon
Bobilprodusentene i Europa har fulle ordrebøker, men må muligens samtidig permittere ansatte fordi de mangler chassis og andre komponenter. Inntil det blir orden på leveringene til bransjen vil vi ha problemer med å få tilstrekkelig antall bobiler. Det sier både Alvern og Nylund.

Abobil.no solgte 70 nye Benimar i fjor, men vil få noen færre fra fabrikken i år. Autostar leverte bare seks bobiler i fjor, men lover flere leveranser i år. Av Malibu solgte de 24 bobiler i fjor og satser på enda litt flere i år.

Nylund har bestilt 180 Pössl til Norge i 2022. Disse skal fordeles på forhandlerne, men han regner med å selge om lag 100 av dem selv i Rogaland og tilstøtende fylker. Det blir omtrent 20 fler enn i 2021. Han ville gjerne hatt ytterligere 60 Pössl til Norge, men de får han ikke.
– Vi har bestilt mange Pössl med tidlig levering slik at vi skal være leveringsdyktige gjennom hele året, sier Nylund. Han forhandler også Eura Mobil.

– Jeg regner med at også 2022 blir et annerledesår slik at vi ikke kan stole helt på leveransetallene før lenger ut i året, sier Alvern. Den oppfatningen deler Nylund.

De ti mest solgte merkene i Rogaland i 2021 var i denne rekkefølgen: Benimar, Pössl, Capron-fabrikken (flere merker), Challenger, Hymer, Carthago, Rapido, Adria, Eura Mobil og Frankia med mellom 62 og 10 solgte (registrerte) bobiler.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Over 3000 solgte bobiler i 2021
Les også: To grupperinger produserte to av tre bobiler solgt i 2021

Del dette med andre:

  1 comment for “I annerledesfylket økte salget med 15 prosent i 2021

  1. Det er jo artig artig å vite at i salgtallene til cartathago ligger tallene til Malibu som blir registrert som Carthago Malibu. Bare i Rogaland 24 stk.
    Hilsen veldig fornøyd Malibu-eier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *