Hymer og Benimar tar teten i et marked preget av virus

Førsteplassene i bobilsalget i første kvartal går i år som i fjor til Hymer og Benimar i hver sin vektklasse. De tar også teten sammenlagt i et marked preget av virus i kvartalets beste måned.

Hymer er Norges mest solgte bobilmerke i første kvartal. Her er den nye Hymer Exis 580 som ble lansert i høst. Foto: Hymer.

Mars er vanligvis starten på det vi kan kalle utleveringssesongen for bobiler. Spesielt fram mot påske vil mange få sine bobiler utlevert, men mange står også i kø for å få sine bobiler i ukene som kommer etter påske.

Statistikken vi enkelt omtaler som «salg» er antallet registrerte bobiler og ikke inngåtte kontrakter. Stengningen av trafikkstasjonene i store deler av mars har bremset registrering og utlevering av nye bobiler. Det kan være årsaken til en tydelig nedgang i antallet nyregistreringer.

De ti største merkene totalt har alle et tosifret prosenttall i negativ endring fra samme kvartal i fjor. Eneste unntak er Carthago som har uendret salg.

Samlet antall registreringer uansett vekt plasserer Hymer på topp med 35 solgte bobiler. Deretter følger Benimar med 26. Begge med en nedgang på ca 20 prosent. Adria havnet på tredjeplass med 23 etter litt større svikt enn de to foran. I fjor var Adria nummer to sammenlagt.

På de neste plassene i sammendraget følger Challenger, Eura Mobil, Carthago, Dethleffs, Rapido, Knaus og Pössl. Jokeren er som vanlig Erwin Hymer gruppens fabrikk Capron. Både Solifer, Sunlight og Carado er blant merkene som produseres her, men registreres under fabrikknavnet. 28 bobiler ble registrert under merket Capron.

Benimar tar andreplassen totalt og førsteplassen i sin vektklasse. Foto: Olav Barhaugen.

Når vekta teller
I vektklassen inntil 3500 kg har Benimar holdt på sin førsteplass fra samme kvartal i 2019. Hele 21 av deres bobiler ble registrert i denne vektklassen. Deretter følger Challenger med 18, Adria med 14 og Pössl med 10 registreringer. For Pössl er dette en tydelig nedgang fra i fjor. Alle Caprons registreringer var i denne vektklassen.

Blant bobilene over 3500 kg leder som vanlig Hymer med 27 registreringer foran Eura Mobil med 19 og Rapido med 12 registreringer. Deretter følger Adria, Carthago, Knaus, Dethleffs, Frankia, Kabe, Benimar og Bürstner med ensifrede registreringstall.

Hva neste kvartal bringer er umulig å forutsi. Siden slutten av forrige uke har det til en viss grad igjen blitt mulig å registrere bobiler hos Statens vegvesen. Etter et par uker med stengte trafikkstasjoner er de nå åpne med noe begrensede kapasitet.

Hvilke restriksjonen regjeringen finner det nødvendig å videreføre etter påske vil åpenbart ha en sterk betydning for årets andre kvartal.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *