Hymer lanserer app som gjør andre overflødige

Fra modellåret 2022 vil Hymer MasterLIne bli utstyrt med Hymer Connect. Med en app skal funksjonene i bodelen og i Sprinter-chassiset kunne styres fra et sted. Hymer lover også mulighet for tilpassing for eldre modeller.

Administrerende direktør Christian Bauer i Hymer presenterte Hymer på en digital pressekonferanse i går. Skjermdump.

Administrerende direktør Christian Bauer i Hymer kunne på en pressekonferanse i går presentere sin nye satsning på digitale løsninger – det smarte mobile hjemmet.

Hymer har basert utviklingsarbeidet på resultatene fra en spørreundersøkelse blant kundene i 2017. Digitalisering var et tydelig ønske.

Det er ikke nødvendigvis noe noe revolusjonerende Hymer nå utvikler. Truma har for eksempel i noen år hatt sitt iNet-system som kan fjernstyre en rekke funksjoner i bobilen. Det Hymer ønsker er å overflødiggjøre alle andre appen slik at alt styres fra én – fra parabolen på taket til funksjoner i Sprinter-chassiset. Det siste blir mulig gjennom et samarbeid med Mercedes, som brukes som basiskjøretøy for Hymers best utstyrte bobiler.

Hymer connect kommer i februar. Foto: Hymer.

Kommunikasjon skjer både med blåtann og over mobilnettet. Det betyr at du kan stå øverst i slalombakken eller sitte i bobilen. Avstanden avgjør om blåtann eller mobilnettet benyttes. I første omgang blir Hymer-sertifiserte enheter integrert, men også tredjepartsutstyr kan betjenes gjennom app-en.

Hjelpeassistent og innholdsleverandør
App-en skal ikke bare gi deg mulighet til å styre funksjoner. Den skal også varsle deg om kjøleskapdøra ikke er skikkelig lukket, effekten av ladingen fra solcellepanelene, om gassnivået er lavt, gråvannet må tømmes eller om det er innbrudd i bobilen for å nevne noen av mulighetene.

Men det slutter ikke der. App-en skal kunne gi deg en trinn for trinn varsling om hva du må gjøre før du reiser fra campingplassen: koble ut strømmen, minne om tømming av toalett og så videre. Dette framheves som en god funksjon for utleieselskaper som ofte leier bobilene ut til ukyndige brukere.

Det vil også bli integrert informasjon om campingplasser, forhandlere, verksteder og annet i app-en.

App-en Hymer connect skal være klar for nedlasting til Iphone eller Androide i februar 2021. Da vil utvalgte modeller fra B-ML-serien fra modellårene 2020 og 2021 kunne montere utstyret. Det er oppgitt en pris for dette på 800 EUR, tysk pris. Fra 2022 blir dette standard for disse modellene.

I første omgang er det modeller bygget på Sprinter som kan få dette utstyret, men Hymer ønsker å videreutvikle teknikken til også å omfatte modeller bygget på Ducato. Når det vil skje ble ikke oppgitt.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Hymer lanserer app som gjør andre overflødige

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *