Hymer kjøper britisk bobilprodusent – vil bli global leverandør

Erwin Hymer Group vil bli en global leverandør av bobiler. Oppkjøpet av Explorer er et steg på veien. Foto: Knut Randem.

Erwin Hymer Group har gjort et strategisk oppkjøp av en av Storbritannias ledende produsenter av bobiler og campingvogner. Oppkjøpet skal styrke tilstedeværelsen i det nest største europeiske markedet.

Erwin Hymer Group (EHG) er i det britiske markedet med merkene Bürstner, Carado, Dethleffs, Eriba, Hymer, Laika, Niesmann + Bishoff og Sunlight. Oppkjøpet av The Explorer Group Ltd skal styrke Hymers tilstedeværelse i landet. Alle salgs- og markedsføringsaktiviteter skal samles under paraplyen Erwin Hymer Group UK Ltd.

Explorer Group har 400 ansatte og er i hovedsak aktiv i Storbritannia med merkene Buccaneer, Kompass, Elddis og Xplore. I en pressemelding oppgis det at The Explorer Group har 11 prosent av bobilmarkedet i Storbritannia.

– Ved å kjøpe Explorer Group Ltd styrker vi vårt engasjement i Storbritannia. Som den ledende europeisk produsenten ser vi strategiske muligheter i det nest største europeiske caravanmarkedet , sier Martin Brandt, administrerende direktør i Erwin Hymer Group AG & Co KG.
– Vårt mål er å utvide vår sterke posisjon i Europa og til å bli en global leverandør av høykvalitets bobiler og campingvogner.

EHG kjøpte aksjene i Explorer Group av investeringsselskapet Constantine Group PLC.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *