Hvor lang er bobilsesongen? Noen skiller seg ut

Mange har satt bobilen i opplag for vinteren. De drømmer kanskje om dette? Foto: Knut Randem.

Det går ikke en dag uten at noen forteller at NÅ er bobilen parkert for vinteren. Hvor lang er egentlig sesongen for de fleste av oss? Bobilverden har kikket dypere i tallene fra bransjeundersøkelsen.

Vi la merke til at de første allerede i slutten av august takket for sesongen. Andre har helårssesong. Men når setter vi egentlig inn bobilen for vinteren? De som gjør det.

TNS Kantar har på oppdrag av Norges Caravanbransjeforbund (NCB) gjennomført en bransjeundersøkelse i år og Bobilverden har tidligere presentert et par saker fra undersøkelsen. Nå har vi kikket på tallene for når bobilene går i opplag for vinteren og når de tas ut igjen.

Av 919 spurte er det 398 som svarer at de avslutter sesongen i oktober. Det tilsvarer 43,3 prosent. 21,5 prosent avslutter sesongen i september og det var bare 2 prosent som avslutter allerede i august. En hel del holder sesongen i gang så lenge som mulig og så nær jula som mulig.

Det er entydig i samtlige fylker at oktober er måneden de fleste avslutter sesongen. Med ett unntak. I Sogn og Fjordane er det flest som avslutter sesongen i september, men med oktober på neste plass.

Hvor går turene neste år? Foto: Knut Randem.

Vårsola får det til å krible
Og hvor lenge blir bobilene stående i opplag når vårsola begynner å skinne i bakken?

”Kom mai du skjønne milde”, heter sangen, men så lenge venter ikke bobilfolket før bobilen er på veien igjen. April er den store ”ta-ut-bobilen-måneden”. Da tar over 31 prosent ut bobilen og starter den nye sesongen. Mai er den nest populæreste måneden .

Det er noen variasjoner mellom fylkene og ikke alle følger dette hovedmønsteret. I Nord-Trøndelag, Troms og Finnmark er det flest som tar ut bobilen i mai. For Troms og Finnmark kommer april som den nest viktigste måneden for sesongstart. Men i Nord-Trøndelag varierer de mer. Der er mars og juni de nest viktigste månedene. Med april på neste plass skiller nord-trønderne seg ut med å fordele sesongstarten på hele fire måneder.

Mars er også viktig i fylkene kysten rundt fra Telemark til Hordaland. Der er også mars den nest viktigste måneden for sesongstart.

Den typiske sesongen i bobil er altså fra april til oktober. I neste artikkel skal vi se på hvor mange som benytter bobilen om vinteren.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Hvem kjører bobil?
Les også: Du er fornøyd med bobilen

Del dette med andre:

  11 comments for “Hvor lang er bobilsesongen? Noen skiller seg ut

 1. Jeg ser på disse tallene – vet at endel parkerer bobilen for vinteren som nevnt i artikkelen – men som helårsbruker treffer jeg stadig fler likesinnede på veiene og om jeg leser artikkelen riktig så er det faktisk 1/3 av de spurte som enten bruker bilen året om eller parkerer så nær jul som mulig. NCB, «oppdragsgiveren» for undersøkelsen, hvem spør de egentlig? Er det medlemmer av Caravanforeningen eller Bobilforeningen, eller er det kunder av NCB? Rent statistisk bør minst 1100 spørres for å få et korrekt svar, så tallene må ikke leses som den berømte fanden & Bibelen!

 2. Jeg bruker bilen hele året! Vinteren i Norge er jo fantastisk. Det finnes mange flotte plasser i naturen, og også helårs-åpne campingplasser!

 3. Vi har hatt bobil i ca 12 år og vi har alltid brukt den hele året rundt.
  Vi har den klar på gårdsplassen klar til å kjøre på tur når vi ønsker det.
  Vi bor i Troms så her har vi mørketid i 2 måneder, men ut på tur er vi.

 4. I det som snart kalles kun Trøndelag, synes jeg å merke at bobilen går i dvale, etter tur på Caravanmessa på Lillestrøm.

 5. Jeg bruker bilen hele året og ser flere gjør det.
  Men hadde nok vært enda flere om vi hadde hatt like lett tilgang på vann og tømming om vinteren.
  Savner også åpne servicesentre om vinteren(skjønner jo at noen av de må stenge, men ikke alle).

 6. Jeg bruker bobilen hele året.
  Akkurat kommet hjem fra Tyskland og Danmark.
  Snart er det Finlands og Stockholms tur.
  Kommer hjem en tur, rett før jul.

  Mvh Jorunn

 7. Vi tar oss en tur til spania i januar hjemme i slutten av april,og drar nedover noen ganger i september og hjem til jul.
  Bilen er klar hele året.
  Kjørt i 30 år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *