Hvor går turen i påsken?

Vårt langstrakte land byr på reisemål i fleng året rundt. Men hvor kan du overnatte så tidlig på året når så mange campingplasser er vinterstengte?

Neset camping i Byglandsfjord er åpen hele året. I påsken er det nok ikke så grønt som på bildet, men det er uansett fast grunn på bobilplassene. Foto: Knut Randem.

Det er alltid møysommelig leting som må til for å finne ut hvilke campingplasser som er åpne på denne tiden av året. Redaksjonen spurte derfor NHO Reiseliv om hvilke av deres medlemmer som holder åpent i påsken.

De tok utfordringen på strak arm og oppdaterer fra i dag sin blogg hver dag fram til påske med navn på åpne campingplasser og lenker til deres hjemmesider. Campingplassene er sortert etter områder eller fylker.

Blogg-innlegget ble opprettet i dag så innholdet endres og utvides fortløpende ettersom campingplassene gir sine svar til NHO Reiseliv.

Du finner bloggen med påskeåpne campingplasser her (ekstern lenke).

Det er bransjesjef Jarle Buseth i NHO Reisliv som oppdaterer oversikten. Innledningsvis skriver han at mange forskjellige lokale regler, føringer og påbud fører til at mange av campingplassene holder sine sanitæranlegg og servicetilbud stengt eller delvis stengt.

Han oppfordrer campingfolket til å bruke egne fasiliteter i sin egen enhet for å begrense eventuell smittespredning. De fleste campingplassene har åpne tømmestasjoner. Og til slutt: Føler du deg syk, ikke legg ut på tur.

Oversikten på camping.no viser kun medlemmer i NHO Reiseliv. Det finnes også andre campingplasser som kan være åpne. Bobilplasser finner du her.

Lurer du på om det er lov å reise på tur med bobilen i påsken? Da kan du lese her hva Regjeringen mener om saken.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Er bobil lik hytte?
Les ogsåHold deg i Norge i påsken, men vær forsiktig, ber regjeringen
Les også: Påskeåpne campingplasser (eksterne lenker)

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *