Hvor går sommerens tur?

En landsdel holder seg «hjemme». To andre landsdeler «bytter plass». Hver tredje feriereise i Norge skjer med bil. 40 prosent av dem reiser til eller på Vestlandet.

Hver tredje nordmann skal på bilferie i sommer. Hvor går turen? Foto: Fremtind.

Dersom undersøkelsen Respons analyse har utført på vegne av forsikringsselskapet Fremtind slår til, blir det hektisk på Vestlandet.

Undersøkelsen viser at 55 prosent av folk fra Oslo-området planlegger bilferie til Vestlandet i sommer. På veien vestover møter de vestlendingene. Over 40 prosent av vestlendingene oppgir nemlig at bilferien går til Østlandet. Skal likevel ikke «alle» til Lofoten?

– Mellom Østlandet og Vestlandet er det mange fine opplevelser for familien. I Hallingdal, for eksempel er det mange muligheter. Snilt turterreng, høyfjell, aktivitetsparker, besøkstøler, elvebading og fiske. Lista er lang, sier Nina Lessner, daglig leder i iAdventure Norway.

De fleste bruker bil når de skal på ferie. Det blir mye norsk natur på nordmenn i sommer. Foto: Fremtind.

Nordlendingene forblir i egen region
35 prosent av de spurte oppgir at bilturen går til eller i Norge-Norge. Hele 87 prosent av de som skal på bilferie i Nord-Norge er nordlendingene selv. Mange nordlendinger oppgir at de ville reist på bilferie uavhengig av reiserådene grunnet koronapandemien.

Foruten nordlendingene er det flest trøndere utenfor regionen som oppgir at de tar turen nordover. Over 50 prosent av de spurte i Trøndelag oppgir dette.

– Nord-Norge og særlig Lofoten har fått mye oppmerksomhet de siste årene, med god grunn. Kajakkpadling på Skrova i Lofoten er å anbefale, sier Lessner.

Turentusiasten har også anbefalinger for de som vil legge turen utenom Lofoten.
– Steigen, øya Vega og ikke minst hvalsafari på Andøya er gode reisemål, sier Lessner.

Tar turen fra Agder til Trøndelag
Undersøkelsen viser at 46 prosent av de som skal på bilferie i Midt-Norge kommer fra Agder. 43 prosent av trønderne skal på bilferie i egen region.

Det er om lag en tredjedel av nordmennene som skal på bilferie i sommer. Det korte sammendraget, om denne undersøkelsen slår til, er at folk på Østlandet reiser til Vestlandet. De bytter plass med vestlendingene.
Sørlendingene reiser til Midt-Norge, Trønderne reiser til Nord-Norge og nordlendingene holder seg hjemme i sin egen region.

Så kanskje du skal revurdere reiseplanene med bobilen?

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *