Hvilket campingkort?

Det er mange aktuelle kort for den som vil benytte seg av ulike tilbud og rabattordninger. Men det er to campingkort du bør ha for å kunne sjekke inn på campingplasser i Norge, Norden og resten av Europa.

I 2011 kom Camping Key Europe – CKE, som et nytt europeisk kort. Det erstatter Camping Card Scandinavia i Norge, Sverige og Danmark. Samtidig er fortsatt Camping Card International – CCI nødvendig ellers i Europa for samlet å dekke flest mulig campingplasser.

De to kortene konkurrerer til en viss grad om markedet, og etter det vi forstår har det ikke blitt mulig å bli enige om et felles kort i Europa.

cci-kortCamping Card International – CCI er et eldre kort, som flere campingorganisasjoner står bak. Det brukes til å registrere gjestene på 1700 campingplasser i Europa. Kortet gir i følge deres hjemmeside opptil 25 prosent rabatt i både lav- og høysesong. I tillegg har du en ansvarsforsikring når du er på campingplassen. Detaljer om forsikring og rabatter finner du på deres hjemmeside.
Camping Card International får du gratis av Norsk Bobilforening og Norsk Caravanklubb mens du hos NAF må betale kr 80 for det. Du må være medlem i en organisasjon for å kunne skaffe deg kortet.

Camping Key Europe – CKE erstatter det gamle Camping Card Scandinavia og gjelder ved over 2200 campingplasser i hele Europa. Her i Norge er dette kortet først og fremst nødvendig på ”NHO-plassene” på camping.no. Medlemmer i Norsk Bobilforening og Norsk Caravanklubb betaler kr 100 for kortet. De som ikke er medlemmer i disse organisasjonene kan bestille det for kr 130 hos NHO Reiseliv.

CKE-kortOgså CKE-kortet har en forsikring inkludert og gir rabatter opptil 20 prosent på campingplasser pluss en del rabatter på attraksjoner oa. Se CKE-hjemmesiden eller camping.no for nærmere detaljer.

Dersom du er medlem i Norsk Bobilforening, bestiller du CKE her.
Dersom du er medlem i Norsk Caravanklubb eller er uorganisert, bestiller du CKE her.

I tillegg kan du supplere med andre interessante kort omtalt i denne artikkelen.

Oppdatering januar 2015: CCI-kortet: Det er nå helt nytt, og det er kun FICC som står ansvarlig for kortet. Det er dermed mange færre campingplasser som krever dette kortet. Kortet har også fått et helt nytt utseende, blant annet har det fått magnetstripe. Det er nå også mulig og registrere kortet på FICCs hjemmeside. Kortet er fortsatt gyldig i hele verden – også forsikringen som ligger i kortet.

Del dette med andre:

  15 comments for “Hvilket campingkort?

 1. Som medlem av Caravan Club of Sweeden får vi CKE gratis.
  Som medlem av NBCC får vi Topcampingkort gratis (Hver 8. overnatting gratis)
  Her får vi også helt gratis CCI-kort.
  I tillegg har vi Gullkort fra Campingsjeque Europa so gir billig overnatting utenom sesong spesielt fra Danmark og sørover i Europa.
  i tillegg har vi ACSI Club ID kort og rabattkort som er meget gunstig utenom sesong sørover i Europa.

  Med alle disse 6 kortene er vi godt rustet for en rimelig og problemfri ferie.:?

 2. Dette ble mye info for meg. Hjelp! Hva må jeg nødt til å ha for å campe i Norge Sverige og Finland? Er medlem i Naf men ikke noe annet.
  Hilsen Anne

  • Folk har veldig forskjellige erfaringer og bruker campingplasser på ulike måter. Noen mener du ikke trenger slike kort. Andre tar med seg hele kortstokken og mener de har gode fordeler av det. Du er nok ikke “nødt” til å ha noe, men det kan godt hende du må kjøpe et kort på en plass som krever det. Noen kort har også fordeler i form av rabatter.

    • Admin bruker de to avbildede kortene. Vi reiser lite nedover i Europa utenfor sommerferien så vi har lite rabatt å hente på andre alternativer.

 3. Finnes det en oversikt over hvilke campingplasser som gir rabatter med CKE kortet, og tilfelle hvor finner jeg det? Tenker særlig Norge, Sverige Danmark 🙂 På forhånd takk.

  Hilsen Marion

 4. Dette CKE kortet har vel opprinnelig Svensk opphav?
  Jeg synes det er helt horribelt at overnattingssteder skal kreve et kort som en må betale for!
  Min oppfordring er å gi balla i hele CKE og droppe de campingplassene som krever dette.

 5. Enig med siste taler, CKE kortet gir ingenting, de kutta ut 8 døgn gratis, istedenfor får vi allverdens tilbud om å kjøpe, 160,- Sek på plass er dyrt for absolutt ingenting. Tviler sterkt på om det finnes noen som helst lovhjemmel i Europa som sier at det er ok å nekte noen uten et slikt kort å campe, ser jo at noen plasser tar inn gjester som ikke vil ha dette kortet. Mht forsikring så dekker en helårs reiseforsikring og eøs rettighetene våre den helsetekniske siden av saken.

  • Artikkelen ble skrevet fire år før din kommentar. Så navnet var nok riktig da det ble skrevet 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *