Hvilken vei er vakrest i landet?

Fylkesvei 98 over Ifjordfjellet fikk Vagre vegers pris i 2016. Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen

Hvert annet år kårer Statens vegvesen landets vakreste vei. For to år siden vant veien over Ifjordfjellet. Nå kan du være med på å bestemme hvilken vei som hedres i år.

”Vegdirektørens pris for vakre veger” er det offisielle navnet på denne kåringen, som egentlig er to priser. En går til et nyere anlegg og en går til et anlegg som framhever seg når det gjelder drift og vedlikehold.

Tidligere har prisen blitt tildelt veier som veien over Ifjordfjellet og Kongeveien over Filefjell.

Trafikanter i bobil har trolig andre vurderinger enn andre trafikanter når tilbudet langs veien skal vurderes. Utforming av rasteplasser og tømmeanlegg er blant områdene hvor behovene skiller seg ut.

Hedersprisen går til et anlegg med gode estetiske kvaliteter tilpasset omgivelsene. Det må være en del av det offentlige veinettet og være godt utformet i forhold til omgivelsene. Trafikktrygghet, framkommelighet, drift og vedlikehold må fungere godt.

Reiseopplevelser, landskapskvaliteter og forbedringer som får fram det vakre i landskapet kan også være aktuelle momenter når prisen skal deles ut.

Fristen for å sende inn forslag til årets kåring er 3. juni og du finner forslagsskjema for innsending her (ekstern lenke). Kanskje dette kan være en utfordring for de lokale organisasjonsleddene i de to foreningene?

Årets vakreste vei blir etter forslagsfristen kåret av en uavhengig fagjury bestående av representanter for Norske landskapsarkitekters forening, Norske arkitek¬ters landsforbund, Teknisk-naturvitenskapelig forening (TEKNA), Norges teknisknaturvitenskaplige universitet (NTNU), Norges miljø- og biovitenskapelige universi¬tet (NMBU), Riksantikvaren, Kunst i offentlige rom (KORO) og Vegdirektøren.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Vegvesenet har kåret Norges vakrestes vei (2016)

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *