Hvilke bobiler har best kjøkken? I dag bobiler over 8 meter

Kjøkken i bobil kan være så mangt. Som regel er det ikke kjøkkenet som får mer plass når bobilens lengde øker, men for bobiler over 8 meter begynner det likevel å hjelpe.

Det er ikke så vanlig med kjøleskuff i steden for kjøleskap, men Niesmann-Bischoff Flair 920 har kjøleskuff. Foto: Ellen Randem.

Vår vurdering av kjøkken er delt opp i tre artikler: bobiler inntil 6 meter, 6-8 meter og over 8 meter. I dag tar vi for oss de større bobilene som er i markedet. Vår omtale av kjøkken i de korteste bobilene kan du lese her, og for den mellomste størrelsen kan du lese våre tanker her. Ja, for dette er subjektive vurderinger og ikke millimetermål og skjemaer.

En mye brukt løsning i både store og mindre bobiler; kjøleskap, fryser og stekeovn i kombinasjon. Her fra en Kabe TM Imperial 910 QB. Foto: Ellen Randem.

Er det slik at du lager mer mat innendørs når du har en større bobil? Det kan hende, men bruken av bobil og kjøkkenet varierer etter den enkeltes behov. Derfor ser vi her nærmere på noen av de større bobilene vi synes fungerer godt om du er litt interessert i å lage mat i den.

Bruken av kjøkken i bobiler er like forskjellig som vi alle er. Noen griller og spiser stort sett ute og bruker også bobilen bare om sommeren. Andre bruker den hele året og i tillegg baker, steker og lager mye mat inne hele året.

Bobiler over 8 meter har som regel flere skap på kjøkkenet. De har også normalt et større kjøleskap, separat fryser og ikke minst en dedikert plass til en stekeovn. Kjøkkenvifte blir også mer vanlig som standard utstyr.

De valgte modellene har lengder fra ca 9 meter og noen centimeter oppover. Det finnes selvfølgelig gode løsninger nærmere 8 meter, og i bobiler lengre enn de som er valgt ut her:

Burstner Elegance I910 G har god arbeidsplass og god plass for bevegelse. Foto: Bürstner.

Burstner Elegance I910 G, lengde 899 cm
Stort kjøl/frys. Flott kjøkken i en stor bil med to kokebluss og en induksjonsplate, to store skuffer og stort overskap. Uttrekkskap, stort benkeskap under vask, benkeplate på 120 cm. God arbeidsplass og god bevegelse.

Hymer B ML I 880 har to bluss og en induksjonsplate. Foto: Ellen Randem.

Hymer B ML I 880, lengde 899 cm
Stort kjøl/frys, tre små skuffer, to store skuffer, to smale uttrekkskap, kjøkkenbenk på 128 cm gir god arbeidsplass og god bevegelse ellers på kjøkkenet. Avlastningshylle mellom kjøkken og sofa. To kokebluss og en induksjonsplate. Stort kjøl/frys, stekeovn

Niesmann-Bischoff Flair 920, lengde 927 cm
Stort lekkert kjøkken med tre små og to store skuffer. To store overskap, tre hyller under vindu. To kokebluss og en induksjonsplate. Bilen har ikke kjøleskap men kjøleskuff. Det er en avlastningshylle mellom kjøkken og sofa.

Niesmann-Bischoff Flair 920 har induksjonsplate. Foto: Ellen Randem.

Eura Integra I880, lengde 899 cm
Stort flott kjøkken med stort kjøl/frys. Totalt ni skuffer i forskjellige størrelser, tre kokebluss som står etter hverandre, noe som gir en veldig god arbeidsbenk. Tre overskap hvorav ett inneholder kaffemaskin.

Eura Integra I880 har mange skuffer og god benkeplass. Foto: Ellen Randem.

Kabe TM Imperial 910 QB, lengde 932 cm
Stort flott kjøkken med mye benkeplass. Stort kjøl/frys og stekeovn. Tre store overskap og ett glasskap. Seks skuffer og et uttrekksskap under benk. Tre kokebluss.

Kabe TM Imperial 910 QB har god lagringsplass på kjøkkenet. Foto: Ellen Randem.

Dette er den siste artikkelen i vår miniserie med kjøkkenløsninger. Selv om dette ikke er en fasit, så håper vi åt du har fått noen nyttige impulser.

Tekst og foto: Ellen Randem, Bobilverden.no

Les også: Hvilke bobiler har best kjøkken? I dag under 6 meter
Les også: Hvilke bobiler har best kjøkken? I dag 6 til 8 meter

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *