Hver tredje nordmann camper i sommer

Rundt hver tredje nordmann skal campe denne sesongen, viser svar InFact har samlet fra det norske folk. Det er en liten oppgang fra sommeren 2013. Norske campere oppgir friluftslivet og naturopplevelsene som de viktigste årsakene til at de camper, mens dårlig vær er det største irritasjonsmomentet.

Camping i sommer-Norge er en svært populær ferieform, uansett aldersgruppe og landsdel. En undersøkelse InFact har gjort på vegne av campingutstyrsleverandøren Wee Caravan System, forteller at hver tredje nordmann, eller 31,5 prosent, har planer om å campe sesongen 2014. Det er en økning med 1,2 prosent fra sesongen 2013. Drøye 43 prosent av camperne oppgir at de telter, 16 prosent reiser med campingvogn mens åtte prosent kjører bobil. 3,5 prosent oppgir at de har fast campingplass med fortelt.

Det beste og verste med camping
Uavhengig av bosted oppgir camperne at friluftslivet og naturopplevelsene er de viktigste årsaken til at de camper (33 prosent), etterfulgt av frihet og mobilitet (23 prosent). Så følger sosial omgang på campingturen (14 prosent) og familievennlig ferieform (12,5 prosent) på de neste plassene.

Blant de største irritasjonsmomentene for campere, er dårlig vær det aller største. Drøye 19 prosent av campere setter dette som det aller verste med camping. Hakk i hel som det nest største irritasjonsmomentet er lav komfort (18,5 prosent), mens mygg kommer på en klar tredjeplass med 13 prosent av stemmene. Støy fra campingplassen og slitsomme nabocampere følger på de neste plassene.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *