Hvem kjører bobil?

Bobilistene blir litt yngre. Illustrasjonsfoto: Knut Randem.

Det er bare pensjonister som kjører bobil!
Nei, de er godt voksne, men hvordan ser den gjennomsnittlige bobilisten egentlig ut?

Norges Caravanbransjeforbund (NCB) har i år gjentatt en undersøkelse som også ble gjennomført i fjor. Bobilverden.no har tidligere sett på deler av undersøkelsen. Men hvem er vi egentlig?

Jo da, den gjennomsnittlige bobilisten er ca 60 år og bor sammen med ektefellen. 16 prosent har hjemmeboende barn. 10 prosent av bobileierne bor alene.

De fleste er i jobb
40 prosent av bobilistene er i heltidsjobb. 6 prosent arbeider deltid. 3 prosent er selvstendig næringsdrivende. Pensjonistene utgjør en stor gruppe med 40 prosent.

I forhold til landet som helhet er pensjonistene overrepresentert, men det er neppe noen overraskelse. 16 prosent av den norske befolkningen er alderspensjonister. Det betyr at det er mer enn dobbelt så mange pensjonister blant bobilistene i forhold til landsgjennomsnittet.

Det er små endringer i tallene fra 2016. Faktisk er den gjennomsnittlige alderen gått ned med en liten prosent. Men trenden er tydelig og det gjenspeiler seg i øvrige tall.

Aldersgruppa 60+ går litt ned til 61 prosent og aldersgruppa 45-59 år har økt ditto og utgjør nå 33 prosent av bobilistene. Også aldersgruppa 30-44 år har økt litt, men de utgjør beskjedne 6 prosent av bobilstanden.
Det må understrekes at tallene er innenfor feilmarginene for en slik undersøkelse.

De som benytter campingvogn er i snitt om lag ti år yngre enn bobilistene. De øvrige tallene endrer seg i forhold til dette.

Undersøkelsen er utført av Kantar TNS for NCB.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Du er fornøyd med bobilen!

Del dette med andre:

  4 comments for “Hvem kjører bobil?

  1. Dagens bobiltrafikk må endres. Der må reguleringer til hvor de kan få stanse for overnatting ect. Island opplever dette i dag som stort problem ved at turister leier bobil og reiser rundt uten å legge igjen noe som helst av penger. Norge trenger ikke disse turistene som bare fyller veiene, tømmer tankene hvor som helst og jukser til seg farget diesel.
    Sammenlignet med Cruise er dette mye dårligere alternativ.

    • Maken til sludder skal man lete lenge etter. Hvis Per kjører bobil, noen han tydeligvis ikke gjør, skulle jeg likt å få oppskriften på hvordan han forflytter seg uten å legge igjen noe som helst av penger. En utlending som leier bobil i Norge må vel ut med ca 15000 for uken. Dessuten er de fleste som ferierer i Norge med bobil norske. Hvorfor skal man tømme tankene hvor som helst? Det finnes jo steder for slikt. Apropo; hvor tømmer cruiseskipene kloakken sin? Jo, utenfor første nes!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *