Hva skjer uten en campingplass eller bobilplass?

Når en campingplass ikke lenger tar i mot bobiler og campingvogner må gjestene flytte seg. Da ligger det åpent for fricamping og i verste fall villcamping.

Uten camping og bobilplasser. Hvem tjener på kaos? Ingen. Foto: Per Olav Berg.

På Tromøy tar ikke campingen på Hove lenger imot bobiler og campingvogner. Området er attraktivt for besøkende, som kommer igjen år etter år. Det førte i sommer til at parkeringsplassen på Spornes ble fylt av norske og utenlandske bobilturister. Og på Bottentangen var det i sommer flere biler som hadde kjørt inn i nasjonalparken, skriver lokalavisa Geita på Tromøy på lederplass.

Det er forkastelig å kjøre inn i nasjonalparker. Dessuten er det forbudt og kan gi femsifrede bøter. Men det synliggjør problemet.

Åpenbart har noen i Arendal kommune tenkt på en løsning. Rådmannen foreslår i budsjettforslaget og handlingsprogrammet, som skal vedtas 19. desember, å bruke penger på å regulere en bobilplass. Vi kan lese at det kun er et parti som vil gå videre med prosjektet nå. De øvrige partiene har enten fjernet forslaget eller skjøvet det ut i tid.

Dette er dessverre ikke et spesielt problem for Arendal kommune. Vi finner slike tilfeller i kommuner over hele landet. Det fokuseres ensidig på utgiftene og ikke på de positive ringvirkningene en bobilplass kan gi. En bobilplass med en viss attraktivitet vil gå i overskudd i seg selv. I tillegg kommer den positive inntektsstrømmen til næringslivet i området.

Noen og en hver bør lytte til erfaringene i Kerteminde i Danmark: Måske den bedste kommunale investering i nyere tid. Autocamperplads skovler penge ind, konkluderte lokalavisa da de intervjuet borgermesteren om erfaringene med en ny bobilplass. Så nå vil de vurdere å anlegge enda en bobilplass.

De har skjønt det. Forbud tjener ingen, tilrettelegging tjener alle på.

Knut Randem
ansvarlig redaktør
Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 kommentarer til “Hva skjer uten en campingplass eller bobilplass?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *