Hva er en bobil?

Autocamps skiboks med soverom og fortelt. Er det en bobil? Foto: Knut Randem.

Autocamps skiboks med soverom og fortelt. Er det en bobil? Foto: Knut Randem.

Hva er definisjonen av en bobil. At den har motor? At den har hjul? At den har seng? Vi vil svare ja på de tre spørsmålene, men må den ha noe mer for å være en bobil?

Det slår oss når vi vandrer litt tilfeldig rundt på reiselivsmessa CMT i Stuttgart. Vi ser motor, hjul og seng, men er det ikke bare en personbil med telt på taket? spør vi oss selv. Litt i det filosofiske hjørnet. Men per definisjon er det vel en bobil? Om den har et sammenleggbart kokeapparat, kjøleboks og intet toalett. Det er vel bobil, men for andre behov enn de vi vanligvis tenker på?

Autocamp viser telt på taket, fortelt og stige til soverommet. Det hele er plassert i en stor skiboks når du forflytter deg. Og du folder det ut på et øyeblikk.
Eller firmaet 3 dog som har satt telt med fortelt på taket av den legendariske folkevognbussen for å vise hvordan de kan gjøre om en bil til en bobil.

Yatoo viser hvordan en Caddy kan gjøres om til en bobil. Legg ned setene, brett ut sengebunnen og madrassene og spenn opp et fortelt bak bilen. Så har du en bobil. Verdens minste bobil har det blitt hevdet.

yatoo_caddy

Er denne Caddyen en bobil? Seng inne, men ingen møbler. Foto: Knut Randem

Eller må du ha klatrehull i taket om du skal sove på taket – eller fast innredning for å kalle det en bobil? Det er vel ingen som ikke vil kalle Westfalia og Hymers Car for bobiler?

Eller er dette bare tullete flisespikkeri fra en journalist som undres på hva som er minstekravet til at noe kan kalles en bobil…

Ta gjerne debatten under.

 

Er det hullet i taket som gjør Hymer Car til en bobil? Eller er det møblene? Foto: Knnut Randem

Er det hullet i taket som gjør Hymer Car til en bobil? Eller er det møblene? Foto: Knut Randem

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *