Husk å påregistrere bobilen for sesongen

Hvis bobilen din har vært avregistrert i vinter, må du huske å påregistrere den før du tar den i bruk, advarer Statens vegvesen.

Glemmer du å påregistrere bobilen kan du bli påført et stor ansvar, advarer Statens vegvesen. Foto: Statens vegvesen.

– Ikke glem å påregistrere bobilen eller annet kjøretøy før du tar det i bruk. Selv om skiltene er på er det ulovlig å kjøre med et avregistrert kjøretøy, og det kan få store konsekvenser for deg, sier Heidi Øwre, seksjonsleder i Statens vegvesen (SVV). Det gjør du på vegvesen.no/dinside. For å påregistrere bobilen må du ha gyldig forsikring.

5 000 kr i gebyr
Om du bruker et kjøretøy som er avregistrert får du et gebyr på 5 000 kr og skiltene blir inndratt. Dersom du blir involvert i en ulykke med et uforsikret kjøretøy kan du i tillegg bli holdt økonomisk ansvarlig.

12. september i fjor ble det mulig å av- og påregistrere kjøretøy på nett, og beholde skiltene. Tidligere måtte man måtte reise på trafikkstasjonen for å levere og hente skiltene.

Dette er SVVs sjekkliste for eiere av bobil:

  • Husk å påregistrere bobilen eller campingvognen før du tar det i bruk. For å påregistrere bobilen eller campingvognen må du ha gyldig forsikring.
  • Sjekk at du har riktig førerkort for å kunne kjøre bobilen eller trekke campingvognen. Det kan du sjekke i Bil og henger-appen til Statens vegvesen.
  • Hvilke førerretter du har kan du lese av ditt fysiske eller digitale førerkort.
  • Øv før du legger ut på langtur. En bobil tar større plass i trafikken og det kan være uvant å kjøre.
  • Pass på vekta! Ikke pakk for mye i bobilen. Du må holde deg innenfor totalvekten. Er du usikker kan du veie bilen på en av våre vekter langs veien. Finn nærmeste vekt på www.vegvesen.no/vekt
  • Bobilen og campingvognen har kanskje stått lagret i flere måneder. Sjekk derfor den tekniske tilstanden. Er du usikker bør du bestille time hos et verksted.
  • Løse gjenstander kan bli livsfarlig i en bråstopp eller kollisjon. Fest løse gjenstander. Et usikret nettbrett veier 24 kg ved en bråstopp i 50 kilometer i timen.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *