Høysesong for svenske bompenger

De svenske bompengene kalles trengselsskatt og er som regel et beskjedent beløp. Nå innføres et skille mellom høysesong og lavsesong. Høysesongen starter i dag.

Deler av døgnet er det forhøyet trengselskatt i høysesongen. Foto: Trafikstyrelsen.

Ved årsskiftet ble trengselskatten i Stockholm endret. Allerede nå merker man ønsket effekt, skriver Transportstyrelsen i en pressemelding. Nå starter høysesongen med forhøyede passeringsbeløp deler av døgnet.

Størrelsen på trengselskatten varierer gjennom året. Vår og høst har størst trafikk og kalles nå høysesong. Øvrig tid er lavsesong.

Trengselselskatten er høyes i rushtiden morgen og ettermiddag. Trafikverket har målt endringer i trafikken etter omleggingen, forteller Jonas Eliasson i Trafikverket.

Dette er prisstrukturen i Essingeleden.

Nå endres passeringsbeløpene i høysesongen, men de får også et nytt maksimumsbeløp per døgn.

Høysesongen er fra 1. mars til dagen før midtsommeraften og fra 15. august til 30. november. Resten av året er lavsesong. Ved mange passeringer blir maksimalbeløpet per døgn i høysesongen 135 SEK og 105 SEK i lavsesong. Pris per passering framgår av tabellen.

I Stockholm kreves det normalt ikke inn trengselskatt lørdag, søndag og på såkalte røde dager og dagen før disse.

I bobil vil du først og fremst møte trengselskatten på Essingeleden. I Stockholms innerstad har du neppe mye behov for å kjøre bobil.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Hvordan betale svenske bompenger problemfritt?

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *