Høstferie i Sverige: 9 tips for hele familien

Høstferien er rett rundt hjørnet. Morsomme familieaktiviteter er heller ikke langt unna! Rett over grensen er det duket for høstmoro i familieparker, slott, gruver og badeland med alt fra skumle Halloween-temaer til koselige bokeventyr og tropisk stemning!

Du trenger ikke reise langt for å fylle høstferien med sprell, eventyr og fine naturopplevelser. På den andre siden av grensa er det duket for aktiviteter som fryder hele familien! Her er 9 gode tips til høstferieaktiviteter anbefalt av «Opplev Sverige»:

Underjordiske eventyr

Eventyrsgruvan Tuna Hästberg. Foto: VisitDalarna.

I Dalarna er gruvetradisjonene lange og regionen har flere spennende gruver som det går an å besøke. I eventyrgruva Tuna Hästberg trer du inn i et månelignende landskap med mørke kriker, kroker og ganger. Her finnes det underjordiske saler åtti meter under bakken, innsjøer med krystallklart vann og iskalde rom. Som besøkende kan du vandre fritt omkring og oppleve gruven slik den var ved nedleggelsen av gruvedriften på 60-tallet. Vil du utforske den under vann er dette også mulig for dykkere. Årets nyhet er en underjordisk badstue, hvor du kan svette av deg 80 meter under jorden.

Spøktober på Daftö

Show for barna på Daftö Resort i Vest-Sverige. Foto: Daftö Resort.

Daftö Resort i Bohuslän inviterer små og store barn til skumle aktiviteter under “spöktober”. Inne på Daftöland, familieparken som ligger rett ved siden av campingen, blir det aktiviteter som gresskarskarving, spøkelsesverksted, skumle opplevelser i Kråkeslottet og Spökkällaren, spøkeleshistorier, spill og lek i attraksjonene. Et besøk koster 50 kr per pers. Rundt campingresortet går spøkelsestoget for de aller modigste piratene.

Halloween på Liseberg

Fornøyelsesparken er halloweenpyntet og klar for å skremme besøkende. Foto: Frida Winter.

Fornøyelsesparken Liseberg i Gøteborg disker opp med ordentlig guffen stemning fra 7. oktober, da startskuddet går for Halloween. De hjemsøkte husene er skrekkelig skumle og rundt i parken lusker det zombier og andre vesener som er klare for å skremme deg.
Hele fem skrekkhus, to skrekkområdet, 33 attraksjoner, 300 aktører og 100 tonn gresskar har forberedt seg på en skummel høst i fornøyelsesparken. Velg selv hvilket nivå du vil bli skremt på. Du kan bestille billett i forkant, siden det er begrenset med plasser.

Bokeventyr i Skara

Det sjarmerende biblioteket i Skara. Foto: Katrin Baath.

I Skara, som ligger i Vest-Sverige, kan hele familien delta på et bokeventyr i det gamle biblioteket. Her følger dere bøkenes historie gjennom lek og oppgaver. Lær om boktrykkerkunsten, bla i gamle barnebøker, lek skole som i gamledager og kikk på Sveriges eldste bok, som er mer enn 850 år gammel.

Spøkelser på Örebro slott

Örebro slott ligger midt i sentrum av byen. Foto: Icon.

Nysgjerrige barn vil garantert synes et besøkt til gamle Örebros slott vil være gøy. Slottet ligger midt i Örebro sentrum og her skjuler det seg mørke historier fra fortiden om hekser, fanger og ånder. Nå får alle som tør sjansen til å høre historiene om slottets mørke side.

Tropiske eventyr på badelandet Lost City

Spenning i jungelen på Lost City Gustavsvik. Foto: Gustavsvik.

Ute begynner det å bli mørkt og kaldt, men inne på Sveriges største badeland, Lost City, er det deilig temperatur og tropisk stemning hele året!
Her kan ungene boltre seg blant palmer, fossefall, mystiske ruiner, klatrevegg, bølgebasseng, boblebad og hele seks heftige sklier – deriblant den over 200 meter lange Treasure Hunter! For de minste finnes det et bade-lekeland med minisklier, og i tilknytning til bassenget ligger både relax-avdeling og en asiatisk restaurant. Vil dere bli over natten, ligger campingplassen Gustavsvik rett ved siden av.

Slottstur til Tjolöholm slott

Vakre Tjolöholm slott utenfor Kungsbacka. Foto: Anne Marthe Widvey.

Tjolöholm slott utenfor Kungsbacka er Nordens fremste Art and Carafts-bygning, lokalisert på en vidstrakt halvøy ved Kattegat. Her kan du besøke slottet, spise godt i restauranten Storstugan eller Kafè Manegen eller kjøpe noe fint i slottsbutikken. For barna arrangeres det dramatiserte turer og lekemuligheter på skipet Montrose eller i Tjolöholm lekeby.

“Creepy science” på Universeum

Eksperimenter og vitenskap på Universeum i Gøteborg. Foto: Ellika Henrikson.

På Sveriges nasjonale vitenskapssenter, Universeum i Gøteborg, blir det skremmende vitenskap hele oktober. Store og små våghalser inviteres til eksperiment, lek og læring, og rundt på huset gjemmer det seg masse gal vitenskap!

Verdensarven Falu Gruva

Verdensarven Falu Gruva i Dalarna. Foto: Visit Dalarna.

Et besøk til Falu Gruva i Dalarna er en opplevelse utenom det vanlige. Her befinner du deg i hjertet av Verdensarven Falun, en plass med tusen års gruvehistorie. De guidede turene finner sted i deler av gruven som er fra 1600-tallet, hvor du tas gjennom ganger, sjakter og store saler. Over jorden kan du lære mer om gruvesamfunnet og driften på museet.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *