Horten flytter bobilplassen

Den populære bobilplassen i Horten småbåthavn har lenge vært i faresonen for å bli nedlagt. Mange alternativer har vært i spill, men nå er avgjørelsen tatt.

Den gamle bobilplassen skal delvis bebygges og blir delvis park. Foto: Knut Randem.

I flere år har det vært snakk om at bobilplassen bak småbåthavna i Horten har vært i faresonen. Området skulle dels bebygges og dels gjøres om til park i henhold til reguleringsplanen for området.

Gjennom årene har flere alternative plasseringer av bobilplassen blitt lagt på bordet og mer eller mindre vedtatt. Det eneste som har vært sikkert er at Horten havnestyre og Horten kommune har vært positive til å ha en sentralt plassert bobilplass.

Onsdag 27. september var det møte i Kommunestyret. Der ble havnestyrets endelige forslag enstemmig vedtatt.

Plassen til venstre skal bli ny bobilplass i Horten. Den gamle ligger like utenfor høyre bildekant. Serviceanlegget i det røde bygget skal fortsatt benyttes. Foto: Google streetview.

Bobilplassen flyttes til Norsk Stål-tomta ved Tollbugata 1. Dette er så godt som nærmeste nabo til dagens bobilplass, men noen meter nordover. Det betyr at både dagens servicebygg og tømmestasjon kan benyttes som før.

Ellen Strøm Hassum er plan- og eiendomsansvarlig i Horten kommune. Til Bobilverden.no fortalte hun i forkant av kommunestyremøtet at de har satt av noen midler til å etablere strømuttak og merke opp ny bobilplass neste år.

– Vi har ikke bestemt oss for akkurat hvor mange plasser vi får, men kommer til å holde oss til omtrent samme størrelse på plassene og omtrent samme antatt – hvis ikke noen flere. Vi vet jo av erfaring at plassene fylles opp, sier Hassum.

Bobilplassen flyttes ikke langt og neste sommer kan det være at begge holder åpent i en overgangsperiode.

– Vi eier den nåværende bobilplassen sammen med Himalaya Tandori, som skal bygge ny restaurant på tomta. Vi har et godt samarbeid og har avtalt at vi kan beholde bobilplassen frem til de stikker spaden i jorda. Det de tidligere har uttalt er at de planlegger for byggestart høsten 2024.

– Hvis det klaffer sånn så håper vi på en overlapp, eller eventuelt at vi har begge plassene åpne til Himalaya faktisk starter å bygge. Plassen er jo populær og vi ønsker bobilgjestene våre velkommen så lenge som mulig, sier hun.

Hassum antar at den nye bobilplassen vil være ferdig før sommersesongen 2024. Dermed kan det bli dobbelt opp med bobilplasser i den mest hektiske sommertiden i 2024.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  7 comments for “Horten flytter bobilplassen

 1. Blir sikkert helt toppers🤗, ikke helt den samme idyllen ( utsikten). Jeg er fra byen, men bor i Moss nå og vi ligger mye på parkeringen i Horten. Fint å kunne ha en plass å stå når man besøker familie og venner på kafé og handleturer. Trives veldig godt på Bobilparkeringa. 👍👍👍

  • Dette blir veldig bra. 😊. Sentrum nært 😊. Horten by😊. En del kr.blir brukt på nærings livet. Flott reklame for byen 😊

 2. Vi er mye i Horten gjennom året og står ofte med bobilen på plassen.koselig og sentrumsnært.blir sikkert fint på den nye plassen også men ikke samme fine utsikten.håper det blir plantet litt der også.

 3. EN HYLLEST TIL HORTEN! Dette var et veldig bra valg av politikerne. Vi har i mange år sammen med gode bobilvenner besøkt plassen svært ofte. Sentrumsnært rimelig parkering med god utsikt og kort vei til flotte turområder med Karljohansvern og kyststier som trekkplaster. Vi legger også all julehandel hit hvert år samt besøker restauranter og spisesteder ofte når vi er på besøk. Vi er blitt veldig glad i Horten grunnet bobil-tilbudet. Før kjørte vi bare forbi 🙂

 4. Dette var ett meget godt valg
  Vi er der flere ganger i året
  Horten er topp
  Jeg har 2 ganger vært intervjuet angående flytting av Bobil plass som jeg var misfornøyd med men nå har dere fått det maksimalt ut av det mens den først må flyttes
  Gratulerer til Horten for ett godt valg
  Hilsen en fra Ålesund

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *