Hoksrud: Vi er enige

Statssekretær Bård Hoksrud kan ikke love når løsningen kommer. Foto: Olav Heggø/Fotovisjon

Statssekretær Bård Hoksrud kan ikke love når løsningen kommer. Foto: Olav Heggø/Fotovisjon

Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) i Samferdselsdepartementet bedyrer at Frp er enige i alle de fem forslagene Arbeiderpartiet nå har lagt fram om endringer i vilkårene for større bobiler. Han er mer forbeholden om når forslagene kan gjennomføres.

Torsdag la Arbeiderpartiets representanter i Transport- og kommunikasjonskomiteen fram et fem-punkts forslag om endringer av takster, vektgrenser, fartsgrenser og periodisk ettersyn for store bobiler. I korthet går forslaget ut på å innføre lav bompengesats, sette maksimal fartsgrense opp fra 80 til 100 km/t, likestille periodisk ettersyn med vanlige personbiler, endre urettferdighetene i fergeregulativet og endre vektgrensen for vanlig førerkort.

Bobilverden intervjuet Bård Hoksrud om to av punktene, bompenger og fergetakster i august 2014. Han ble da blant annet sitert slik: ”– Det kan hende vi må endre både forskrifter og lover. Da kan det ta tid, sier han, men lover at sakene er oppe av startgropa selv om de ennå ikke har utfordret embetsverket skikkelig.”

– Hvordan går det nå, Hoksrud?
– Det er ikke tvil om at vi holder på med disse sakene, men det tar tid å avklare formalitetene i sakene, svarer han og viser til at arbeidet med bomreformen og takstene på ferger er omfattende.
– Vi må se hvilket handlingsrom vi har før vi kan legge fram forslagene.
Hoksrud synes ellers det er festlig at Arbeiderpartiet nå er så opptatt av bobiler etter åtte år i regjering. Da kunne de gjort noe med dette selv, mener han.
Han viser til at han stilte mange spørsmål til den forrige regjeringen mens Frp satt i opposisjon.

– Men er dere enige i forslagene fra Arbeiderpartiet?
– Det er vi, men vi må se hvilket handlingsrom vi har i forhold til jussen og EU-direktiver.
Hoksrud er i dag ikke i stand til å gi klare svar om når og hvordan forslagene kan gjennomføres. Det er heller ikke bestemt om forslagene skal fremmes samlet eller etter hvert som de er klare. Han sier at de kan gjennomføre ”pronto” når formelle hindringer ikke står i veien for vedtakene. Det er heller ikke nødvendig å vente på statsbudsjettet i alle sakene selv om de vil påvirke inntektsbildet.

– Det kommer snart en tilbakemelding fra Veidirektoratet på en del av disse forholdene. Vi skal nok være godt forberedt når Arbeiderpartiets forslag kommer på høring i departementet etter påske. Kanskje skjer det noe før du aner, sier han uten å ville utdype dette nærmere.

Les også: Bobilister må vente på rettferdighet
Les også: Arbeiderpartiet vil likebehandle bobiler
Les også: – Overmodent i Stortinget

Del dette med andre:

  1 comment for “Hoksrud: Vi er enige

  1. svensken som er med i eu har lov og kjøre bobil opp til 7000 kg, med vanlig førerkort. Så de har egne lover, men de kan ikke kjøre små lastebiler som veier7000 på det førerkortet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *