Hjemmebygd kraftverk

Panelene nede i kjørestilling. Foto: Yngvar Halvorsen.

Panelene nede i kjørestilling. Foto: Yngvar Halvorsen.

En terrenggående bobil, bygget på et gammelt militært kjøretøy er en ting. Denne hjemmebygde bobilvarianten er også et rullende kraftverk. En av våre lesere møtte den i Smøgen på en snartur fra Østerike til Sverige:

I Smøgen traff vi denne terrenggående bobilen fra Tyskland. Et ungt ektepar med to barn reiste rundt i denne Steyr militærbilen produsert i Østerrike.
De hadde kjøpt selve bilen og bygget boenheten selv. Det var utrolig nøyaktig og pent gjort. Mannen solgte og monterte hagestuer så han hadde god erfaring med isolasjon og tetthet. I tillegg solgte og monterte han solcellepaneler. Panelene på denne bobilen gir 4000 watt. Med fire store paneler på hver side og to store på taket produserer de nok strøm til alt foruten varme som var gassdrevet. Inne i bobilen hadde de det meste av hvitevarer, som komfyr, microovn, vaskemaskin, tørketrommel etc.
Panelene lukket seg ned med hydraulikk og beskyttet vinduer og døra. Når de stoppet kunne de brette begge panelseksjonene opp mot solen
De hadde seks dager ferie og skulle nordover i Sverige før de dro hjemover igjen..

Et leserbidrag fra Yngvar Halvorsen

Parkert og med full effekt på solcellepanelene. Foto: Yngvar Halvorsen.

Parkert og med full effekt på solcellepanelene. Foto: Yngvar Halvorsen.

Del dette med andre:

  1 comment for “Hjemmebygd kraftverk

  1. Drømmebilen!
    Kanskje med unntak av forbruk da, ligger vel på minimum 2-3 liter per mil, kjørekomforten er kanskje heller ikke den beste, men kjekt å kunne kjøre overalt!
    Det er mye kjekt i Tyskland….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *