Hjelp underveis og når turen planlegges

Statens vegvesen gjør det lettere for bilturister å holde øye med ferjekøer, veiarbeid, neste ladeplass og neste rasteplass.

Veikartet byr på rasteplasser, ferjetider, trafikkinfo og mye mer. Foto: Statens vegvesen.

− Veikartet gjør det lettere å være turist. Det blir lettere å dra på tur når du kan planlegge reisen din, sier Audun Pettersen i Innovasjon Norge i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Få sidemannen til å sjekke www.vegvesen.no/trafikk når dere er på reise! På Vegvesenets kart kan dere holde øye med ferjekøer, veiarbeid, neste ladeplass, nasjonale turistveier og neste rasteplass.

Satser stort på bedre fremkommelighet
– I Statens vegvesen satser vi stort på å bedre fremkommeligheten på de norske veiene og gjøre reisen din mer forutsigbar, sier Jacob Trondsen i Statens vegvesen.

Det er satt opp nye webkamera på noen av de mest trafikkerte ferjekaiene i Norge i tillegg til de 650 kameraene som finnes langs veier, steder og kaier allerede.

– Norge har mye flott å by på og alle i reiselivsnæringen er godt tjent med at turistene enkelt finner fram og får den informasjonen de behøver for å ha en fin ferie langs norske veier. Derfor er det flott at Statens vegvesen nå synliggjør dette i sin kartløsning, sier Audun Pettersen i Innovasjon Norge.

Pettersen trekker særlig frem synliggjøringen av ladestasjoner i den nye løsningen som et viktig tiltak for å få et mer bærekraftig reiseliv.

Dette finner du i veikartet:
Nye webkamera på de mest trafikkerte ferjekaiene i nord
Alle landets rasteplasser, nasjonale turistveier og ladeplasser
Veiarbeid i fremtid og planlegge reisen deretter
Mer informative trafikkmeldinger
Rutetabell for ferjer
Bomstasjoner
Turistveger
Reisetider
Og veikartet finner du her.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *