Hestad rasteplass – i ny turistvegdrakt

I neste uke åpner nok en påkostet rasteplass på Nasjonale turistveger. Denne gangen er det turistvegen over Gaularfjell som får en ny oppgradering.

Bygging av servicebygg nær Hestad kapell i Sunnfjord langs Nasjonal turistveg Gaularfjellet. Hestad rasteplass. Foto: Nils J. Mannsåker

Hestad kapell ligger vakkert til på ei landtunge mellom Viksdalsvatnet og Hestadfjorden. Den vesle kirka og området rundt er freda. Like ved ligger en rasteplass og en attraktiv badeplass.

Statens vegvesen ha nå gitt området et turistvegløft med toalett, utsiktsrampe, fornya rasteplass og bedra tilkomst til kapellet. Hestad rasteplass ligger i et verna våtmarksområde med sesongflom, som det er tatt hensyn til i planlegginga av anlegget.

– Den korte vandringa på brygga, til tider over flomvannet, skal gi et ekstra fokus på det overveldande landskapsrommet i Viksdalen, sier Nils Mannsåker i Fortunen arkitekter i en pressemelding.

Foto: Ola Ulvolden, Brun Bygg as.

– Nye Hestad er enda et turistvegstopp med verdi for besøkende, regionen og næringa, sier direktør Stein Ove Rolland i Fjord Norge: «Nasjonale turistvegar gir folk gode opplevelser undervegs, og de gir oss grunner til å stoppe opp, eller til å ta en omveg, for å ta inn storslått natur og spennande arkitektur. Arkitekturen forteller også om et moderne og interessant land som lager ting av høy kvalitet», sier Rolland og framhever Hestad som et godt eksempel på dette.

Det er ordfører Olve Grotle i Sunnfjord som skal stå for den høytidelige åpningen onsdag 15. september kl 14.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *