Heritage med stjerne i grillen

Le Voyeageur lanserer til modellåret 2022 sin nye serie, som har fått navnet Heritage. Stjernen i grillen er vesentlig for denne modellen.

Svart og hvitt i fronten. Foto: Knut Randem.

Le Voyeageur er Pilote-gruppens premiummerke. Til det nye modellåret lanserer de en ny serie med bobiler i to lengder på henholdsvis 791 og 875 cm, begge med to sengeløsninger – enkeltsenger eller dobbeltseng (QB).

Her er det rent og enkelt design, men med tydelige innslag av tre. I salongen er det valgt to motstående sofaer med et bord som kan brettes til halv størrelse. En svært praktisk løsning når bordet ikke skal benyttes.

Praktisk med “brettebord” når det ikke benyttes. Foto: Knut Randem.

Også kjøkkenet har de rene linjene og en svart kran står godt til uttrykket. Fra tidligere samtaler med representanter for franske bobilmerker vet vi at antallet kokebluss har vært et hett diskusjonstema i Frankrike. To bluss ser ut til å ha vunnet hos flere av dem. Det gir bedre plass på benken.

Svarte detaljer på kjøkkenet. Foto: Knut Randem.

Løsningen for badet er temmelig lik i de ulike variantene, men i den lengste utgaven har vasken blitt flyttet og det har blitt plass til et ekstra hengeskap på badet. Toalettdøren fungerer også som dør mot kjøkkenet og det er en skyvedør mot soverommet.

I begge lengder kan du velge mellom midtstilt dobbeltseng og enkeltsenger. Ytterligere to sengeplasser befinner seg i senkesengen over salongen. Oppvarmingen er basert på Truma luftvarme.

Stilen er gjennomført. Foto: Knut Randem.

Heritage er bygget på Mercedes med AL-KOs chassis og forhjulsdrift. Dobbeltgulvet er på 26 cm og gir ekstra plass for lagring. Totalvekten ligger i de to lengdene på henholdsvis 4500 og 5500 kg. Heritage registreres for fire personer.

Heritage leveres standard med en 2,2 liters motor med 143 hk og en seks-trinns manuell girkasse, men kan også leveres med 170 hk og ni-trinns automatisk girkasse.

En annen nyttig funksjon leveres av fire kameraer plassert på hver side av bobilen. Bildene fra disse sys automatisk sammen til et 360 graders «drone-bilde» av bobilen slik at alle dødvinkler dekkes. Bildet vises på MBUX-skjermen (Mercedes multimedia-system) og har opptaksfunksjon. Dermed fungerer det også som dashcam.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *