Her våkner du til duften av nybakt

Her står vi parkert med bobilen på tunet og har god utsikt over innflygningen til Værnes. Helt uten å høre flyene i en ellers stille morgenstund. Slippers på beina og utenfor bobilen dufter det nybakt brød.

Solvår Lillemo driver bakeri og kafe i driftsbygningen på Eidum gård. Her frister hun bobilfolk med godt brød og andre godsaker. I dag har mange latt seg friste så hyllene er tomme om kvelden. Foto: Knut Randem.

Bare 50 meter fra bobilen er det inngang til Eidum gårdsbakeri som hver dag leverer ferske bakevarer til overnattende i bobil – eller andre. Det er forresten ikke bare fem, seks typer brød, men også god bakst av andre slag. Slike du helst ikke skal ha for mange av…

Og er du ikke opplagt på å lage frokost, ja, så kan du saktens også få frokosten servert i den lille kafeen. Pengene du sparte på overnattingen kan kanskje brukes til litt ekstra kos…

Om morgenen er det hektisk aktivitet i bakeriet. Foto: Knut Randem.

Du har nå kanskje gjettet at vi har overnattet på en gård som er med i Nortrip? På ca 180 steder over hele landet kan du overnatte gratis når du har kjøpt inngangsbilletten i form av et medlemskap.

Solvår Lillemo har vokst opp på Eidum gård, men flyttet tidlig ut for å oppleve verden. Men da hun fikk med seg en Oslogutt tilbake til gården hun kunne overta, ble det slik.

Jorda leier de bort og der det falleferdige fjøset sto er det nå ryddet plass til bobiler. I den andre driftsbygningen er det innredet gårdsbakeri.

– Jeg har alltid hatt lyst til å drive en kafe og har vært veldig interessert i baking. Nå har vi gjennom 12 år bygd dette opp til en bedrift som lønner tre og i perioder fire personer, forteller hun.

Solvår Lillemo kan friste med mange godsaker fra bakeriet. Foto: Knut Randem.

Hun har selv gått i lære som baker, men ikke fullført løpet. Pågangsmot og vilje har ført henne dit de er i dag. En dag kom det en tysk baker innom, det tok ikke lang tid før han ble ansatt. En konditor og en ekstrahjelp har det også blitt i den lille bedriften.

Mange av Nortrip-vertene er nettopp små bedrifter som har startet opp i det små. Et godt stykke utenfor nærmeste tettsted kan du undre deg over at det går rundt, men det gjør det altså. Noen kunder kommer innom og så leverer hun bakervarer til hoteller og andre.

Fra Kilnes gård, en annen Nortrip-vert i nærheten, får hun melk de lager sin egen is av.

– Da de ringte og ville ha meg med i Nortrip, var jeg frelst med en gang. Jeg var ikke sikker på om vi ville tjene noe på det, men dette har vært vellykket, forteller hun. Nortriperne har handlet både frokost og bakervarer før de har reist videre.

Hun forteller også at de har bobilfolk fra nærmiljøet som starter feriene sine hos dem. Bobilen pakkes etter jobb, så overnatter de på Eidum, får seg en god frokost og starter ferien. De fleste som ellers kommer innom tar dette som en stopp på turen.

Bakeriet helt til venstre, bobil i midten og bolig til høyre. Foto: Knut Randem.

– Jeg har ikke laget noen statistikk, men fra slutten av mai til ut i august har vi to, tre bobiler på besøk i uka. I perioder er alle de tre plassene opptatt hele uka.

Det er ingen kjøpetvang når du benytter deg av Nortrip, men du skal ha sterk vilje om du skal unngå duften av Solvårs ferske brød. Og har du fått i deg for mange kanelsnurrer eller annet snadder så kan du alltids ta deg en tur opp Spigilenberget der du har utsikt over hele Stjørdal.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *