Her har nordmenn biltrøbbel i ferien

Varmebølgen ser ut til skremme nordmenn fra å kjøre bil til Spania i sommer. I år har nordmenn motorstopp og behov for veihjelp først og fremst i Tyskland og Norden, ifølge If.

Tyskland er ett av landene som peker seg ut med bilskader på norske biler i sommer, opplyser If. Foto: If.

Nivået på bilskader og behov for veiassistanse og bilredning utenlands ligger i sommer godt over hva det var i normalåret 2019, før pandemien. Det opplyser forsikringsselskapet If i en pressemelding.

De vanligste landene nordmenn kommer opp i biltrøbbel er Sverige, Danmark, Finland og Tyskland.

– I sommer peker Italia seg ut, men vi har vi hatt få skadesaker fra Spania så langt i ferietiden. Dette tror vi kan ha sammenheng med varmebølgen. I Spania pleier norske biler alltid å ha en del problemer. Men sommeren er ennå ikke over, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

If har registert få kollisjonsskader så langt i sommer fra norske bilister som kjører i Norden og resten av Europa.

– I årevis har det vært et stort problem med innbrudd i biler i Gøteborg. Så langt i sommer har vi bare fått inn to-tre saker. Det virker som det har skjedd en positiv utvikling på krimfronten i byen, sier Clementz.

De vanligste utenlandssakene handler om at den norske bilen har kollidert, fått motortrøbbel, ruteknusing ved innbrudd eller sprengte bildekk/punktering.

Dekk sprenger
– Riktig dekktrykk og dekk hvor gummien ikke er for gammel er alfa og omega hvis du skal kjøre i høye hastigheter på Autobahn i Tyskland. Dessverre pumper en del opp bildekkene nærmest som ballonger før de skal kjøre i timesvis i helt annen fart enn til dagligvarebutikken hjemme. Når dekkene blir varme av den ekstreme hastigheten, utvider luften seg – og dekkene sprenger, sier Clementz.

– Før du reiser på bilferie bør kjøretøyet på service og sjekk på verksted. Det kan skåne deg for mange ubehageligheter, sier han.

Veiassistanse dekket på kasko
Bilskader utenlands i Europa er dekket av norske forsikringsselskaper på ordinære bilforsikringer. Det samme er veiassistanse og bilberging.

– Veiassistanse – også i andre nordiske land og i resten av Europa – er dekket på kaskoforsikringen til norske forsikringsselskaper. Det er det en del som ikke er klar over, sier kommunikasjonssjefen i If.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  1 comment for “Her har nordmenn biltrøbbel i ferien

  1. Fersk olje både kjøler og smører motoren bedre. Har man 10 år gammel olje på girkassen, er heller dette ikke ideellt.
    Husk at sommerdekk har også en utløpsdato, er dekkene 7-8 år gamle, er de kanskje modne for utskifting, selv om de har lovlig mønsterdybde.Gummien blir hard og morken med årene.
    Har man en halvsliten Fiat Ducatomotor i minste utgave, skal man heller ikke prøve å holde følge med Porschene på Autobahn, da er det bedre for det meste å holde seg i høyrefila.
    God tur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *