– Her får du alt på et sted!

Det er dagen før Caravanmessen 2021 åpner og det er forventningsfulle utstillere som gjør de siste forberedelsene. Se bildene lenger ned.

Bobilverden.no møter Geir Holm, generalsekretær i de fleste utstillernes organisasjon, Norsk CaravanBransjeforbund (NCB). Overskriften er et sitat fra hans oppsummering av hvorfor de som er interessert i bobil- og caravanlivet bør komme på messa.

Generalsekretær Geir Holm i NCB gleder seg til bransjens store happening – Caravanmessen.

– De som kommer til messa er ofte i modus for å ta en beslutning. De er gjerne opptatt av å finne bestemte ting eller å la seg inspirere, sier Holm.

Dette er den første Caravanmessen og det eneste større arrangementet i bransjen på nesten to år. Holm tror mange nå lengter etter å ta nyhetene nærmere i øyesyn, men også å møte bransjefolk og kunne slå av en prat med gamle kjente blir viktig.

Holm mener den viktigste grunnen til å komme til Caravanmessen er at dette er det eneste stedet der kundene får mulighet til å se alt som kan skaffes. Det gjelder både bobiler, campingvogner og utstyr. Utstyrssiden er i år utvidet til å omfatte mer friluftsutstyr og klær enn tidligere. Det blir ganske enkelt mer å kjøpe på stedet.

Stor interesse for camping og bobil
Det er en kjensgjerning at salget av nye bobiler har sunket under pandemien i forhold til rekordåret 2018. Norge er faktisk det eneste landet i Europa der dette skjer. Til gjengjeld selges det massevis av brukte bobiler. Antallet registrerte bobiler på veiene er rekordhøyt og har passert 61 000.

– Det har vært mye brukt i markedet og mange førstegangskjøpere har nok valgt å kjøpe en brukt bobil framfor en helt ny. Det er noe å starte med for en yngre kundegruppe som vi ser har kommet til.

Men forklaringen er mer sammensatt enn som så, sier Holm. Norge er også et lite marked, og mange forhandlere har hatt vansker med å skaffe nok nye bobiler. Flere har i høst vært så godt som utsolgt.

Ikke bare har Holms medlemmer solgt mange brukte bobiler, men også utstyrsbutikkene deres har hatt svært høyt salg, forteller han.

Spent før åpning
– Utstillerne er veldig spente etter to år uten messe. Nå gleder de seg til å møte publikum fram til søndag. Dette er bransjens store happening, sier Holm.

Han er spent på hvor stort besøket blir. Messa gjennomføres etter alle smittevernregler og med registrering av de besøkende i tråd med myndighetenes råd. Det betyr blant annet at du må kjøpe billetter på nett før du kommer til Lillestrøm.

Bobilverden.no gikk gjennom hallene onsdag ettermiddag. Da arbeidet utstillerne på spreng for å bli klare til åpningen torsdag 16. september kl 10.

Her er noen av bildene vi tok dagen før dagen:

Det ser ganske ferdig ut, men det er fortsatt mye å gjøre utover kvelden. Foto: Knut Randem.

Gaffeltruckene kjører fortsatt rundt for å få varer og utstyr på plass. Foto: Knut Randem.

Det blir mer å ta med hjem fra Caravanmessen i år. Foto: Knut Randem.

Bobiler i alle prisklasser. Foto: Knut Randem.

Det pakkes ut og stables. Foto: Knut Randem.

Snart klar for åpning? Foto: Knut Randem.

Du må ikke ha råd til alt du ser. Det er lov å drømme. Foto: Knut Randem.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Ser fram til ny Caravanmesse og messecamp
Les også: Du finner en oversikt over utstillerne på denne siden.
Les også: – Det ble Telemarksnedslag for Caravanmessen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *