Henter inn ny kapital og selger eierandeler for å investere

Med et sterkt hjemmemarked og en forventet vekst i markedet på 38 prosent fra 2020 til 2025 sender Knaus Tabberts eiere selskapet på børs for å skaffe kapital til å ta sin del av denne veksten.

Knaus Tabbert AG går på børs for å skaffe investeringskapital. Foto: Knut Randem.

Selskapet skal nå lanseres på børsen i Frankfurt. De nåværende eierene HTP Investments 1 BV, Catalina Capital Partners B.V. og Palatium Beteiligungsgesellschaft mbH selger noen av sine aksjer samtidig som det gjennomføres en kapitalutvidelse på 20 millioner euro. Dette gjøres for å få fart på Knaus Tabberts investeringsplaner.

I 2019 omsatte konsernet for 780,4 millioner euro og har siden 2017 hatt en årlig salgsvekst på 15 prosent. Kapitalutvidelsen skal benyttes til å utvide produksjonskapasiteten blant annet i Ungarn.

Knaus Tabbert AG er en av de største grupperingene innen produksjon og salg av bobiler og campingvogner. Administrerende direktør Wofgang Speck sier i en pressemelding at de har tro på at markedet for uavhengig, individuell og komfortabel reise vil vokse raskt i popularitet.

– Fritidsaktiviteter og ferie i bobil blir stadig mer populært, spesielt blant de yngre generasjoner. Vi har produsert på grensen av vår kapasitet de siste årene. Alt tyder på videre vekst i markedet. Med børsnoteringen ønsker vi å forbedre selskapets posisjon og ta vår del av veksten i salg og utleie, sier Speck.

I Europa oppnådde selskapet en samlet årlig vekst på om lag 23 prosent i nye registreringer mellom 2014 og 2019. Nettoinntektene fra salget av bobiler økte med 20 prosent årlig fra 2017 til 2019, skriver selskapet i sin pressemelding.

Knaus Tabbert AG har om lag 3 000 ansatte som i 2019 produserte mer enn 26 000 bobiler og campingvogner. Selskapet produserer bobilmerkene Knaus, Weinsberg og Morelo og har utleieplattformen «Rent and travel».

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *