Helintegrert under seks meter

Salong med plass til en gjest. Foto: Laika.

Salong med plass til en gjest. Foto: Laika.

Bobiler som har alt, men likevel holder seg under en lengde på seks meter er spesielt populære blant de som bor i ”fergefylkene”. Denne helintegrerte bobilen er 599 cm lang, har fire sengeplasser, senkeseng og alt det andre den bør ha.

Ecovip er intet nytt navn for Laika, men Ecovip er deres nye A-klasse. Vi så den nye Ecovip 609 under syv meter i høst. På CMT-messa i Stuttgart så vi i januar for første gang Ecovip 600, som er en meter kortere.
Ecovip-modellene bygges på Laikas nye fabrikk. Den betegnes av Laika selv som bransjens mest moderne produksjons fasilitet.

Ecovip 600 er bygget på Fiat Ducato. Oppbyggingen er trefri og isolert med styrofoam. Ecovip skal være godt forberedt for vinterbruk og du kan velge mellom Alde og Truma Combi som oppvarmingssystem.

Senga bak er tverrstilt. Det må til for å holde lengden nede uten å ta for mye plass fra resten av bodelen. Senga kan elektrisk høydejusteres. Under senga er det et stort garderobeskap med adkomst fra både topp og front.

Ecovip 600 har tverrstilt dobbeltseng bak. Foto: Laika.

Ecovip 600 har tverrstilt dobbeltseng bak. Foto: Laika.

Kjøkkenet ligger vis a vis badet på dørveggen. Skap og små hyller over benken og tre store skuffer under benken gir plass til kjøkkenartiklene. Benken er laminert og skal være motstandsdyktig mot riper og være lett å gjøre ren.

Alt lys er selvfølgelig LED og alt kan dimmes. Under senkesenga foran skiller Laika seg fra andre med sitt lysdesign. Salongen er tradisjonelt utformet med fire sitteplasser.

Ecovip 600 har flere valgmuligheter slikt at du til en viss grad skal kunne utforme ditt eget interiør. Fra 2015 har Laika også introdusert konseptet ”Laika, alt i et”, som betyr at prisen er den samme uansett hvilken av valgmulighetene du benytter deg av.

Modellen er 231 cm bred, 599 cm lang og vekta i kjørbar stand er oppgitt til 2961 kg. Det gir en teoretisk lasteevne på 539 kg. Den kan trekke en tilhenger på inntil 2000 kg. Motoren er på 130 hk og er Euro 5+. Ecovip 600 registreres for 3500 kg så du skal holde nøye oppsikt med vekta og hva du henger på av ekstrautstyr.

Se vår korte film fra Laika Ecovip 600 under.

Les også: Fritt avløp i Laika

  6 comments for “Helintegrert under seks meter

  1. Bobilverden er et tidsskrift. Vi setter pris på at våre artikler skaper interesse, men vi selger altså ingen bobiler. Ta kontakt med en forhandler så får dere sikkert god hjelp.

  2. ER EN ENKE SOM ØNSKER MEG EN BOBIL SOM IKKE ER FOR LANG, JEG OG MIN AVDØDE MANN FARTET MYE MED BOBIL NÅR HAN LEVDE , SÅ DETTE LIVET ELSKER JEG. hÅPER PÅ ÅFÅ NOEN GODE PRISER PÅ OBILER I DENNE STØRRLSEN.

    HILSEN BERIT HOLGERSEN.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *