Hele Europa: Trådløst internett i bobilen

Salgssjef Roger Buchmann i Telecom Deutchland GMBH (T-mobile) holder fram boksen som må installeres i bobilen for å få "Moving hotspot". Foto: Knut Randem.

Salgssjef Roger Buchmann i Telecom Deutchland GMBH (T-mobile) holder fram boksen som må installeres i bobilen for å få «Moving hotspot». Foto: Knut Randem.

Du kan ha en god avtale for internettbruk i Norge eller kanskje også i Norden, men når du reiser lenger raser roamingkostnadene på. Det kan ganske enkelt bli dyrt. Mange har funnet løsninger som fungerer. Nå lanserer Eura Mobil et tilbud for alle – uten roamingkostnader.

Roamingkostnader er den prisen teleselskapene legger på når du beveger deg utenfor landet du har kjøpt abonnementet i eller for. Teleregningen kan bli svært høy etter en tur i utlandet med hyppig mobilsurfing. Med noen abonnementstyper kan den rett og slett bli ubehagelige.

Eura Mobil har varslet at de sammen med Deutche telecom (T-mobile) denne våren lanserer et tilbud med trådløst nett i bobilen. Du betaler for installasjonen av ruteren, men får ingen faste avgifter. Du bestiller ganske enkelt bruk for en dag, en uke eller mer når det er aktuelt. Og betaler for bruken.

Tilbudet er ikke et produkt du kan plugge inn i eksisterende kontakter. Du må derfor få ruteren installert av en tysk Eura Mobil-forhandler. Det spiller ingen rolle hvilken bobil du kjører eller at du er norsk. Alle skal kunne benytte seg av dette tilbudet, forteller salgssjef Roger Buchmann i Telecom Deutchland GMBH (T-mobile). Bobilverden møtte ham på CMT-messa i Stuttgart.

– Moving Hotspot brukes i dag av noen leiebilselskaper og tilbudet til bobilister vil bli tilsvarende. Der er det utleieselskapene som avgjør prisen. Hos noen får du det gratis med om du velger å leie en spesiell bil.
– Vi selger tjenesten til Eura Mobil, men det er de som avgjør prisen ut til kundene og hvor disse skal selges, forteller han. Han ser ikke bort i fra at det etter hvert blir mulig å kjøpe dette produktet også hos Eura-forhandlere i andre land. Men også det er det Eura som avgjør.

Det blir en pris for installasjon i bobilen og en pris for tiden du bruker internett. Prisene vil imidlertid ikke være klare før ved påsketider, forteller Buchmann. Kostnaden for bruken av systemet skal imidlertid være lik uansett hvilket EU/EØS-land du befinner deg i.

EU arbeider aktivt med å redusere roamingkostnadene så mye som mulig. Slike tilbud kan derfor få redusert viktighet med årene, men kan også bli en konkurrent til andre tilbud. Hvilket prisnivå Eura Mobil legger seg på blir dermed avgjørende for hvor attraktivt dette tilbudet blir over tid.

Har du en god avtale for bruk av mobilt internett i Europa? Fortell da gjerne om det i kommentarfeltet under.

Del dette med andre:

  1 comment for “Hele Europa: Trådløst internett i bobilen

  1. Det danske firmaet SimBox tilbyr en enkel ruter med plass for inntil 9 lands SIM-kort. Jeg har ikke prøvd enheten og vet ikke om de sender til Norge, men det er verd å sjekke opp. Systemet er enkelt men har maksgrense på 5 enheter tilkoblet WLAN. Tell over hvor mange telefoner / iPad og datamaskiner som er med så ser en at dette fort blir litt for lite.

    http://simbox.dk/epages/2255_1028146.sf/da_DK/?ObjectPath=/Shops/2255_1028146/Categories/Vores_Losninger/Internet_i_Udlandet/GoodSpeed_Internet_i_45_lande

    Personlig har jeg satt inn en Dovado Pro ruter i bilen og plugger inn et Telenor (ZTE) USB 4G-modem tilkoblet ekstern 3G/4G antennekuppel på bobiltaket. Modemet er ulåst og der putter jeg inn et SIM-kort fra det landet vi befinner oss i. Kjøper gjerne en kontantkort-pakke for mobildata i en lokal kiosk eller telefonbutikk. Det begynner å bli enklere å finne slike butikker utover i Europa.

    I Norge bruker vi 4G fra Telenor og for Sverige/Danmark er det fortsatt ICE-boksen som gjelder. ICE kommer snart også med 4G-hastigheter og det blir en spennende plattform.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *