Harstad tar grep for å gi bobilturister et tilbud i sommer

Denne uka har administrasjonen i Harstad snudd seg rundt og oppretter hele fem overnattingstilbud for bobiler på besøk i byen i sommer. Flere av dem er gratis.

Det blir bobilplass ved UiT fra 2. juli. Ytterligere fire plasser er allerede tilgjengelige. Foto: Øivind Arvola, Harstad kommune.

Harstad camping stengte for godt etter en tvist med naboer. Byen sto dermed uten et overnattingstilbud for bobiler som besøker byen. Bobilverden.no spurte allerede i mars ulike aktører i Harstad hva de gjør for å tilrettelegge for bobiler i byen.

Ambisjonen skal være å etablere det som omtales som Nord-Norges beste bobilplass, men det skjer ikke i år. Derimot blir det fem ulike tilbud til bobilturister i sommer. Fire av dem åpnet denne uka.

Næringssjef Bjørn Akselsen forteller via kommunens kommunikasjonsavdeling at parkeringsplassen ved UiT (Universitetet), som også tidligere er benyttet som bobilplass, vil holde åpen fra 2. juli til 7. august. Her blir det betalt overnatting, men dette er det eneste stedet du får fasiliteter som strøm, toalett, tømming av toalett og gråvann, tilgang til vann og enkle vertstjenester.

De øvrige plassene kommunen åpner for bobiler fra denne uka og fram til skolestart er spredd på flere adresser i byen.

I havna er det mulig å stå over natta mot parkeringsavgift på dagtid. På Nedre Seljestad, rett ved parkeringshuset til Equinor kan du stå gratis døgnet rundt. Det samme gjelder på sjøsiden av Esso-tomta, langs havfronten. Her er det også planer om en permanent bobilplass. Disse planene er tidligere omtalt her.

I helgene kan du stå gratis på ansattparkeringen ved rådhuset fra fredag kl 16 til mandag kl 08.

Alt i alt skal det være plasser til ca 100 bobiler i Harstad denne sommeren – fram til skolestart.

Etablerer tømmestasjon i rekordfart
Etter at Harstad camping stengte har ikke byen hatt et tømmetilbud for bobiler hele uka. Det finnes en mulighet hos en privat aktør, men den må benyttes i åpningstidene.

Mandag denne uka ble det vedtatt å etablere en moderne kommunal tømmestasjon langs riksveien ved Medkila. Arbeidet ble umiddelbart igangsatt og tømmestasjonen skal stå ferdig i løpet av juli.

Priser er ikke fastsatt når dette skrives. Vårt datternettsted, Bobilplassen.no blir forløpende oppdatert med detaljert informasjon om bobilplassene og tømmestasjonen samt kartlenker.

Det er ikke tillatt å stå med bobiler over natten ved Trondenes historiske senter, Trondenes kirke eller i Folkeparken.

På Bjarkøy er det mulighet for overnatting både på campingplassen ved Leirvåg og ved Kroa i Nergårdshamn.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *