Har planleggingen for årets bobilferie startet?

Mye av gleden med en vellykket tur er å planlegge godt. Det minsker antallet problemer underveis, men med bobil vil vi være impulsive. Da gjelder det å ha oversikt over mulighetene – nesten uansett hva du finner på. Her er noen tips.

Vi begynner å nærme oss årets kjøresesong og spørsmålet dukker alltid opp. Hvor skal vi reise? I helga? I ferien?

Målet for helgeturen vil sjelden ligge mange timers kjøring fra hjemmet. Der er det sikkert mange forskjellige muligheter, men det gjelder å ikke bli ensidig. Vi skal ikke påta oss å fortelle deg om mulighetene i ditt nærområde, men heller prøve å omtale en del av de oppslagsverkene som finnes og kan benyttes enten du skal på helgetur eller på langtur.

Hvor skal du overnatte?

Du skal ha nese for fricamping for å finne de gode plassene. Foto: Knut Randem.

Du skal ha nese for fricamping for å finne de gode plassene. Foto: Knut Randem.

Mulighetene for overnatting på bobilferie er egentlig uendelige – selv om de ikke alltid er der du kunne tenkt deg.
Skal du overnatte på en bobilparkering i Norge kan du jo begynne å lete på Bobilverdens egen tjeneste bobilplassen.no. Der finner du oversikt over bobilparkeringer og tømmestasjoner over hele landet. Kanskje noen av dem passer med dine planer?
Dersom du vil bo på campingplasser kan du for eksempel lete på NHO Reiselivs side camping.no, men det er kun plasser som er deres medlemmer. En pdf-versjon av oversikten kan du laste ned fra nettsiden deres.
Visit Norway har en fin oversikt eller søkemulighet for å finne campingplasser i Norge.
I tillegg har både NAF, Norsk Bobilforening og Norsk Caravanclub egne konsepter der medlemmene får rabatt.

Vi vil til utlandet…
Ofte går turen ut av landet mot øst eller sør. Da kan det ofte være vanskelig å finne de beste guidene. Vi skal derfor nevne en del av dem. Dersom du har andre tips, er du velkommen til å dele dem i kommentarfeltet under artikkelen.

Reisemobilhafen Berlin, Alt Tegel er vår favoritt i Berlin. Foto: Knut Randem.

Reisemobilhafen Berlin, Alt Tegel er vår favoritt i Berlin. Foto: Knut Randem.

Vil du bo på bobilparkeringer i andre land kan du prøve Promobils stellplatz-søk. Der finner du over 4000 bobilparkeringer i en rekke europeiske land. Hovedtyngden ligger likevel på Tyskland og Be-Ne-Lux-landene.
Nettstedet Kostenlose Stellplaetze har spesialisert seg på gratis bobilparkeringer i Tyskland og noen få i Danmark.
I Danmark er det to nettsteder som lar deg lete etter bobilparkeringer – Camper-parkering og DACF Camperguide.
I Frankrike kan du bruke AireCampingCar og på de britiske øyer er Motorhome-friendly parking et alternativ.
Ikke glem mulighetene for gratis gårdsovernatting i Frankrike, Italia og Spania eller på de britiske øyer.
Sist, men ikke minst; Ikke glem Bordatlas, som er nesten uvurderlig å ha som oppslagsverk – på papir ¬– i bilen, men du kan også betale for en nettløsning og en app.
Her i Bobilverden har vi også omtalt noen bobilparkeringer fyldigere enn oppføringen i bobilplassen.no. Se artikkelkategoriene under annonsene i høyre spalte her på siden.

Men du vil kanskje av og til bo på en campingplass? Eller kanskje det er der du synes det er best å ligge?
Da har vi festet oss ved ACSI Eurocampings, som omfatter over 9600 europeiske campingplasser. Her kan du sette opp søkekriterier som for eksempel om den har svømmebasseng, ligger ved sjøen, om bobil er tillatt (inkludert størrelse) om plassen er helt eller delvis egnet for naturisme og flere andre parametre. Så får du listet opp de plassene som oppfyller dine krav. Apropos naturisme så kan du i Skandinavia også benytte deg av Skandinavisk naturistportal.
Det finnes en oversikt som kaller seg Leading campings Europa. Dersom du reiser utenfor sesongen er også Camping Cheque et alternativ som gir deg rimeligere overnattinger på campingplasser.
På det nasjonale plan kan du i Sverige prøve Campingkatalogen og i Danmark QuickStop for bobiler.
Det er nesten umulig å ramse opp alle i en kort artikkel. Det finnes garantert minst en oversikt for hvert land.

Sjarmerende gater og marked i Stralsund. Foto: Knut Randem.

Sjarmerende gater og marked i Stralsund. Foto: Knut Randem.

Arrangementer
Nesten uansett hvor du reiser er det ”fare for” at det er en spennende, interessant eller hyggelig festival eller annet arrangement. Hvordan holde oversikt over dem?
Tja, den som visste det, men følg med på vår Facebook-side. Mange medlemmer forteller om ting de har opplevd enten det er oktober-fest i Munchen, Tour de France, Røros martnan eller annet. På Facebook er det imidlertid ikke mulig å systematisere slik at det er lett å finne tilbake til. Du må derfor notere tipsene fortløpende.
Et annet godt råd kan være å søke i Google på stedsnavnet og ”visit”. Da vil du svært ofte finne fram til turistinformasjon for det aktuelle stedet. I Norge kan også ”visit” erstattes med turistkontor i søket.

Har vi gitt deg noen idéer? God planlegging!

PS
Dersom du vil bidra til at bobilplassen.no blir et enda bedre oppslagsverk, kan du sende dine tips og informasjon til post@bobilverden.no.

Les også: Hvilket campingkort?

Del dette med andre:

  1 comment for “Har planleggingen for årets bobilferie startet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *