Har den som skal låne bilen din gyldig førerkort?

Statens vegvesen har lansert en tjeneste som gir det mulig å sjekke om den du låner eller leier ut bilen din til har førerkort.

Skal du låne eller leie ut bilen din må du forsikre deg om at den som skal bruke den har gyldig førerkort, opplyser Statens vegvesen.

– Her kan den som låner ut bilen sin enkelt sjekke om den som skal låne bilen har gyldig førerkort. Tjenesten er tilgjengelig for alle, men den krever innlogging via ID-porten, slik som for mange av våre øvrige digitale tjenester, sier Bujar Llukaj ved førerkortkontoret i Statens vegvesen i en pressemelding i dag.

For å sjekke hvilke føreretter en person har, trenger du navn og fødselsnummer (11 siffer). Tjenesten sjekk førerkort finner du her (ekstern lenke).

– Det er kun hvilke føreretter en person har som blir opplyst i tjenesten. Øvrig informasjon slik som eventuelle beslag og inndragning, eller begrensninger på grunn av helsemessige årsaker er taushetsbelagt og vil ikke bli tilgjengelig.

– For privatpersoner er det en begrensning på 10 søk i døgnet. For virksomheter som logger inn via Altinn, slik som for eksempel bilutleiefirmaer eller bilforhandlere, er det lagt en begrensning på 2000 søk per døgn, sier Llukaj.

Se hvem som har søkt på deg
Alle oppslag blir synlig i Din side for den personen som søkes opp. Ved første gangs søk får den det søkes på en SMS om søket og hvordan de kan sjekke søkehistorikk.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *