Halvparten av svenskene kan tenke seg å bo på hjul i ferien

Flere enn halparten av alle svensker fristes av ferie i bobil eller campingvogn. Det er de unge som viser størst interesse. Kan det være vanlife-trenden som gir resultater?

Flere enn hver annen svenske fristes av ferie på hjul. Foto: Pressemelding.

I en nylig gjennomført Sifo-undersøkelse for Forsbergs Fritidscenter svarer hele 55 prosent av svenskene at de kan tenke seg å reise på ferie med bobil eller campingvogn. For fire av ti (39 prosent) vil det i tilfelle bli en helt ny opplevelse. De 16 prosentene mellom har allerede bobil eller campingvogn, forteller Forsbergs i en pressemelding.

Den kanskje største overraskelsen i undersøkelsen er at det er de unge – 18 til 34 år – som viser størst interesse for å reise med bobil eller campingvogn. Om det her skjuler seg et ønske om å bygge sin egen van og bli en del av vanlife-trenden eller om det er nye kunder til tradisjonelle bobiler, sies det ikke noe om.

I aldersgruppen 56 til 79 år er det «bare» 49 prosent som har interesse av ferie på hjul. Dette betraktes som regel som kjernegruppen blant etablerte bobilister og kan oppleves som et overraskende resultat.

Undersøkelsen ble gjennomført i mars gjennom Kantar Sifos panel der 1145 tilfeldig utvalgte personer ble intervjuet.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *