Halvintegrert bobil med oppblåsbar alkove

I Bürstners nye Lyseo 2022 tar de i bruk teknologi som minner om framtidsvisjonene Hymer presenterte i 2019.

I den oppblåste alkoven er det 110 cm under taket. Foruten seng er det også et bord her. Foto: Bürstner.

Basert på den velutstyrte Bürstner Lyseo TD presenteres produsenten nå Lyseo Gallery med oppblåsbar alkove. Under kjøring ser den ut som en vanlig halvintegrert bobil, men vel framme sørger en stillegående kompressor for at taket blåses opp og gir 110 cm ekstra plass i pop-up-alkoven.

Teknologien og oppbyggingen av det oppblåsbare taket minner om det vi så da Hymer i 2019 presenterte framtidsstudien Vision Van. Det skal ta 90 sekunder å blåse opp alkoven. En trykksensor sørger for at den forblir oppblåst selv når du sover.

En vinkeltrapp fører opp til alkoven. Skapet foran trappa er et skoskap og helt til høyre en ladeplate for smartelefoner. Foto: Bürstner.

Alkoven er tilgjengelig via en trapp som også kan minne om løsningen i Vision Van. Oppe i alkoven er det ikke bare seng, men også et bord. En ladeplate for trådløs lading av smarttelefoner finnes også i denne modellen.

Bürstner Lyseo TD har i utgangspunktet flere andre elektrisk betjente funksjoner plassert på kjøkkenet. Blant annet benyttes en RFID-brikke til å låse alle bevegelige kjøkkenelementer som skuffer, dører og kaffemaskin.

Showbilen Lyseo Gallery kan komme i 2022-kolleksjonen fra Bürstner. Foto: Bürstner.

Bürstner Gallery er først og fremst en showbil eller konseptbil. Når og om den blir tilgjengelig i vanlig salg eller om det blir andre modeller som tar i bruk disse løsningene, gjenstår å se. I følge Promobil anslår Bürstner selv at den oppblåsbare alkoven vil koste om lag 10 000 euro ekstra.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Halvintegrert bobil med oppblåsbar alkove

  1. Med det oppblåsbare alkoven nede, hva er totalhøyden på bilen?
    Spør fordi i borettslaget vårt har vi kjellerparkering med lav innkjøringsport.

    • Lyseo TD Harmony Line skal være ca 295 cm høy. Hvor mye det oppblåsbare taket bygger vet vi ikke. Dette får vi se når modellene faktisk blir lansert i markedet. 295 cm er derfor kun et anslag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *