Halden ser mulighet for bobilplass

Her kan det bli bobilplass. Faksimile av Halden Arbeiderblad.

Her kan det bli bobilplass. Faksimile av Halden Arbeiderblad.

Halden-ordfører Thor Edquist legger fram forslag for formannskapet om å tilrettelegge for en bobilplass med langs større kapasitet enn den byen har i dag. Det kan bli en rask avgjørelse.

Det er bobilentusiastene Karsten Svendsen, Ted Carlsen og Tom Engebretsen som gjennom Halden Arbeiderblad i fjor etterlyste tilrettelegging for en skikkelig bobilplass for turister som kommer til byen. I dag har byen en liten privat plass på Sauøya med plass til tre, fire bobiler. Der er strøm og rent vann eneste fasiliteter.

De tre bobilistene sier til Halden Arbeiderblad at de mener området mellom tømmeropplaget og brua over Tyska er det beste alternativet.
Ordfører Edquist sier plassen bare kan bli midlertidig med tanke på utbyggingen av Mølen- og Tyska-området. Han har tatt saken opp med de tekniske etatene som nå forbereder en sak til neste møte i formannskapet. Det er allerede 28. april.

På det aktuelle området er det flere gruslagte plasser og en rekke strømuttak til båter i elva. Det skal også være forholdsvis enkelt å legge opp flere strømkasser.
Kommunalsjef Ulf Ellingsen sier til Halden Arbeiderblad at plassen kan opparbeides med små midler og at det kan bli plass til cirka 15 bobiler. Noen tonn subus og asfalt skal være det som skal til.

I det samme området skal det også være et område som passer for tømmestasjon. Halden kommune har i dag ingen offentlig tømmestasjon og vil på denne måten også oppfylle forpliktelsene kommunen etter loven har til å holde seg med en slik. Samlet budsjett for bobilplass og tømmestasjon er under 280.000 kroner pluss en eventuell betalingsautomat, skriver avisa.

Saken var oppe i hovedutvalget for plan, teknisk, landbruk og miljø tidlig i fjor høst. Med et positivt vedtak i formannskapet denne måneden er det trolig kun gjennomføringsviljen som avgjør hvor raskt bobilplassen kan komme på plass.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *