Guidet bobiltur i Europa?

Mette Thu Ilstad vil guide andre bobilister gjennom Europa. Foto: Knut Randem.

Mette Thu Ilstad vil guide andre bobilister gjennom Europa. Foto: Knut Randem.

Har dere lyst på selskap på turen eller er engstelige for å reise alene med bobilen rundt i Europa? Et nytt norsk firma starter med guidede turer. I år går én tur til Italia. Neste år kan det blir flere.

Hun var på tur med foreldrene i campingvogn på Rivieraen i 1963 og siden har hun reist på kryss og tvers i Europa. Da hun giftet seg fortsatte de det livet hun hadde startet med foreldrene. I 2000 kjøpte paret sin første bobil. Det var en California. Senere kjøpte de en større Dethleffs.

Idéen om å starte med guidede turer fikk de for mange år siden. Men så ble mannen syk og det ble ikke noe av. Nå har Mette Thu Ilstad vært enke i tre år. I år har hun tatt opp idéen igjen og har sammen med en kompanjong etablert firmaet Bobilreiser AS.

Nå har Ilstad en bobil som passer bedre for henne alene. På tre år har hun kjørt nesten 60.000 km i Europa med sin Globecar.

Har reist siden 1963. Nå vil Mette Thu Ilstad hjelpe andre på tur. Foto: Knut Randem.

Har reist siden 1963. Nå vil Mette Thu Ilstad hjelpe andre på tur. Foto: Knut Randem.

Gammel idé
– Det er mange år siden vi så slike firmaer i andre land og mente det var behov for en slik bedrift i Norge. Det tok litt tid før jeg fant en kompanjong, men jeg fikk etter hvert kontakt med Halvard Repvik. Han er nå med i firmaet.
– Det var litt vanskelig å finne en person, men jeg ville heller ikke ta med meg folk på guidet tur alene. Nå kan én kjøre foran gruppen med reservasjoner og opplegg mens den andre kommer i bakkant og kan hjelpe de som eventuelt trenger det.

Ilstad har stor tro på konseptet og mener det er mange som ikke tør å reise for langt alene.
– Vi tilbyr et fast opplegg med reiserute, overnattinger, sightseeing og måltider. Jeg synes jeg har laget gode turer med plass for egenaktivitet, sier hun.

Først til Italia
I august går den første turen i regi av Bobilreiser til Italia, men før det skal hun en tur til Frankrike for å finslipe det som kan bli en tur dit neste år. Da har hun allerede forberedt turer til Kroatia i mars og Sveits i august neste år.
Årets tur til Italia vil ha høydepunkter som for eksempel Venezia, Roma, Firenze og vingård i Montepulciano pluss plass for sol og bading.
– Noen kvelder blir til frie aktiviteter mens andre kvelder blir det felles middag på campingplasser eller på utflukter. Det er også mulig å improvisere blant deltakerne, sier Ilstad.
På den første turen må hun ha minst åtte bobiler med seg for at det skal bli noe av. Maksimalt antall deltakere er 15 biler. De skal reise om lag 330 mil.
Ettersom det verken er lov eller akseptabelt å kjøre i kolonne må deltakerne kjøre med noe avstand mellom de ulike stedene de skal overnatte. Hun sier det sikkert er mulig for to og to å kjøre sammen.
Ettersom folk kommer fra forskjellige steder i Norge, legger hun opp til individuelt frammøte nord i Tyskland. Det regner hun med er ukomplisert for de fleste.
De planlagte turene er beregnet på voksne personer og ikke på barnefamilier, avslutter Ilstad.

Del dette med andre:

  8 comments for “Guidet bobiltur i Europa?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *