Grønt førerkort: Likevel håp for deg som ikke rakk å fornye før nyttår

Fra i dag er de gamle grønne førerkortene ugyldige. Alle som ønsket å fortsette å kjøre bil i dag måtte fornye før nyttår. Likevel er det ikke for sent å gjøre noe med det.

Grønne førerkort kan fortsatt fornyes, men du må la bilen stå til det er gjort. Foto: Henriette Busterud, Statens vegvesen.

Hundreårsregelen gjelder ikke lenger for førerkort. Uansett hvilken utløpsdato det står på førerkortet ditt så har det blitt nye regler å forholde seg til. Det kan du lese mer om her.

De gamle grønne førerkortene ble ugyldige ved årsskiftet. Like før jul var det fortsatt tusenvis av personer under 80 år som ikke hadde fornyet til et nyere førerkort. Svært mange av disse rakk heller ikke å fornye før nyttår. Fra i dag har de ikke lov til å kjøre bil med dette førerkortet.

Fortsatt mulig å fornye
Mange at de som har hatt dette førerkortet har kanskje sluttet å kjøre bil og har bestemt seg for la det gå ut. Hvor mange som glemte eller ikke rakk å fornye før nyttår, vet ingen.
Men om du fortsatt vil ha muligheten til å kjøre bil kan du fortsatt fornye førerkortet, men inntil det er gjort må bilen stå.

– Du kan fornye førerkortet også etter 1. januar 2020, men husk da at du ikke har førerett fra nyttår og frem til fornyelsen, understreker Synnøve Vebostad som leder førerkortkontoret i Statens vegvesen.

Statens vegvesen opplyser til Bobilverden.no at det ikke er noen endelig frist for når du må fornye det grønne førerkortet – så lenge du ikke kjører. Men det ligger i sakens natur at en slik frist kan bli innført så det er neppe noen grunn til å vente for lenge med å fornye det.

Slik fornyes grønne førerkort
De som skal fornye må møte på trafikkstasjonen, ta nytt bilde og bestille nytt førerkort der. De må også ha med gyldig legitimasjon i tillegg til førerkortet. Det grønne førerkortet er ikke gyldig som legitimasjon. De som er 80 år eller eldre, må også ha med helseattest.

PS
Hvis du har et grønt førerkort som gikk ut før 2. april 1982, gikk føreretten din ut samme dato. Med et slikt førerkort må du i tilfelle kjøre opp på nytt.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Tusenvis får ugyldig førerkort fra 1. januar
Les også: Førerkort C1/C1E: Det blir litt lettere å få tilbake utgått førerkort, men ikke som forespeilet

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *