Grønsvik på Helgelandskysten får ny rasteplass

På Nasjonal turistveg Helgelandskysten starter i januar en oppgradering av rasteplassen ved Grønsvik kystfort. Arbeidet skal etter planen stå ferdig til sommersesongen 2019.

Plassen foran museet får fast dekke og en rampe mellom rasteplass og museumsbygg skal lette adkomsten for bevegelseshemmede. Illustrasjon: Inge Dahlman.

Kystfortet dekker et område på ca 87 000 m2 og består av en rekke kanonstillinger, bunkere, fjellanlegg, nærforssvarsstillinger og brakker. Området er tilrettelagt med gangstier og skilting, men rasteplassen og parkeringsområdet foran museet er moden for et løft. Etter lengre tids planlegging er prosjektet planlagt å starte opp over nyttår, forteller prosjektet Nasjonale turistveger i en pressemelding.

Grønsvik kystfort ligger like ved Nasjonal turistveg Helgelandskysten i Lurøy kommune og byr på flott utsikt mot Helgelands skjærgård.

Området er populært blant både tilreisende og lokalbefolkning som utfartssted og turområde. Foto: Steinar Skaar/ Statens vegvesen.

– Foruten nye møbler og informasjonstavler får rasteplassen en oppgradering av både parkering og adkomst. Prosjektet skal i tillegg til å gi reisende en trivelig rasteplass, også tydeliggjøre sammenhengen mellom museumsbygget og selve kystfortet, sier Lars Grimsby, strekningsansvarlig for Nasjonal turistveg Helgelandskysten.

– Med et utydelig uteområde er det fortsatt slik at turister og forbipasserende stiller seg undrende til hva slags plass dette er, sier Ragnar Selnes, avdelingsleder i Helgeland Museum. Han har tillit til at 2019 blir et merkeår for museumsavdelingen i Lurøy.

– Ny adkomst til museumsanlegget gir de besøkende bedre tilgang til både historien, de fysiske installasjonene på fortet og den flotte naturen rundt området. Med denne oppgraderingen håper vi flere stopper opp og besøker Grønsvik kystfort, sier Selnes.

Prosjektet er tegnet av landskapsarkitekt Inge Dahlman og skal utføres av Tangen uteanlegg AS fra Mo i Rana.

Tekst: Redaksjonen, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Grønsvik på Helgelandskysten får ny rasteplass

  1. Veldig bra initiativ, men alt for liten P-plass. Ingen ting for oss bobilturister og oss blir det stadig flere av langs RV17.
    Det blir vel at vi bare springer inn og si desverre ikke P-plass før vi MÅ fortsette.
    Arkitektfirma fra Mo i Rana er vel kjent for ikke å være bobilvennlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *