Grimstad; vi kommer tilbake!

To overnattinger i Grimstad er ikke ett minutt for mye på bobilturen. Vi senket tempoet, og fikk med oss noen perler.

Gågata i Grimstad er virkelig verdt et besøk.

Alle de syv campingplassene i Grimstad tar imot bobiler, men i år er Sørlandet det nye Syden, så bestill gjerne overnattingsplass i god tid. Du kan også få mye ut av et dagsopphold.

Vi kom kjørende vestfra. Ved Odden Senteret kan du stå to timer gratis. Her er det automatisk nummeravlesning, så du slipper å uroe deg over parkeringsbøter om du velger å bli lengre, og det gjør du nok.

To timer gratis parkering – slikt kan vi like!

Ved sjøen
Bystranda i Grimstad – selv en blasert vestlending ble imponert. For et sted. Sandstrand, nydelig rent vann og en romslig gress-slette, så tett på bykjernen som det er mulig å komme. Ta gjerne med deg badehåndkle og nyt noen timer der.

Minutter fra sentrum, like nedenfor Guldmand Brygge, ligger Bystranda i Grimstad.

Byens bibliotek har vi hørt om og gledet oss til å besøke, men på veien dit ble vi avledet av Byhaven – en gledelig overraskelse.

Den ligger helt i havnen, er et verdig uterom til biblioteket og danner en trivelig forbindelse mellom Oddensenteret og Grimstad sentrum. Andre byer må gjerne la seg inspirere av dette fornuftige og enkle grepet, som kobler bykjernen til parkeringsareal. På en gråværsdag ville vi brukt timer i biblioteket. I sommersolen nøt vi først Byhaven, så Gågata.

Noen kommer i bil, andre i båt. Byhaven i Grimstad ligger på veien inn til sentrum for oss alle.

Aldeles lokalt
Å bruke feriedager til å handle, pleier vi ikke å anbefale, men gjør det gjerne i gågata i Grimstad. Her ligger innholdsrike nisjebutikker og spisested på rekke og rad i vel bevarte hus.

I den ene butikken etter den andre blir vi tatt imot av betjening som gir seg tid, byr på seg selv, viser interesse og har historier å fortelle. Kortreiste varer, og varer med et smil, finner du blant annet hos Art by Ingunn.

I herre-klesbutikken Øystein Pettersen, med historie og høflighet tilbake til 1970-tallet en gang, fant vi skrinet med det rare i – unike tversoversløyfer laget av Mormora til Mauritz. Mauritz er forresten fem år og går i barnehagen sammen med sønnen til Christian Espegren, som betjente butikken da vi var innom. Mer lokalt bli det ikke.

Christian Espegren i butikken Øystein Pettersen med skrinet med det rare i – eller tversoversløyfene fra Mormora til Mauritz for å være helt korrekt.

Mat & drikke
Grimstads gågate strekker seg fra hovedvegen ved Byhaven til torget. Skulle vi nevne ett forbedringspotensialet må det være lengden. Av en eller annen merkelig grunn er det til vanlig bilparkering ved torget, og biltrafikk til og fra.

Vi var heldige. Under vårt besøk i sørlandsbyen var det foodtruck-festival på torget. Maten var ingen høydare, men porsjonene rikelige og stemningen god. Det veier opp for mye. For øvrig har byen så mye god mat å by på at en gjerne kan spandere på seg en ekstra overnatting.

Smak og Behag er et must. Restauranten har som mål å fremme lokale råvarer, tradisjoner og gleden av gode smaker fra inn og utland. Bestill gjerne bord i god tid. Apotekergården er også trivelig året rundt, sommerstid er det nydelig på terrassen. Café Ibsens historie går flere hundre år tilbake. Nå som da tilbyr de god mat laget fra bunnen av, koselig atmosfære, og mulighet for overnatting. Med bobilen parkert like ved, nøyde vi oss med noen kopper kaffe i solen.

Det vi ikke fikk med oss denne gang var et besøk på Nøgne Ø og Hesnes Gartneri & Kjøkken. Det får bli til høsten engang, for vi kommer tilbake.

Se opp for overraskelser i Grimstad! I sommer bor Aune Sand og familien i byen. Han har åpnet en midlertidig utstilling, med blant annet bilder av broren Vebjørn Sand. Utstillingen er godt besøk og gjestene tas godt imot – så benytt sjansen mens du har den!

Fun fact
I Grimstad havn ligger Syden. Ett skilt med et velvalgt ord, så ble en pop-up utendørsrestaurant med musikkscene et skikkelig trekk på smilet-sted. Forleden kveld var Sondre Lerke der. Noen kvelder senere sto forresten Ole Paus og Jon Niklas Rønning på scenen sammen for første gang. Det var på Apotekergården, en av byens mange trivelige møteplasser.

Tekst og foto: Inger Anita Merkesdal, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *