Grei plass midt i Hamburg

Wohnmobilhafen i Hamburg med sine enkle toalett- og dusjcontainere. Foto: Knut Randem.

Wohnmobilhafen i Hamburg med sine enkle toalett- og dusjcontainere. Foto: Knut Randem.

Wohnmobilhafen Hamburg er en bobilparkering sentralt i Hamburg. Bare en S-bahn holdeplass fra byens sentralbanestasjon finner du en bobilparkering med plass til 60 bobiler med mulighet for strømtilkobling. Kommer du sent i helgene, kan du nesten være sikker på at det er fullt.

Dette er en populær bobilparkering hele året. Den er sentralt plassert 3-400 meter fra nærmeste S-bahnholdeplass og bare en holdeplass til sentralbanestasjonen hvor du kan gå over på U-bahn dersom du ikke velger å gå videre til fots.
Dersom du velger å gå hele veien, er det cirka 3 kilometer fra bobilparkeringen til byens rådhus – om du vet hvor du skal gå.

Wohnmobilhafen Hamburg er åpen hele året, døgnet rundt og koster 19 euro per natt. Da er strøm (6A), toalett, dusj, fylling og tømming inkludert i prisen. Dersom du ikke overnatter, men har behov for å tømme tanker og fylle rent vann kan du også gjøre det her. Da er prisen 3 euro. Det er ikke mulig å reservere plass.

Toaletter og dusjer er plassert i et containerbygg og er lyse og rene.
Plassene er ikke oppmerket og du kan ikke regne med at du får norsk sikkerhetsavstand mellom bobilene, men det er slett ikke så ille som det kan være andre steder.

Kontoret er åpent alle dager fra kl 8 til kl 16. Kommer du senere blir du anvist plass av en nattevakt og henvender deg til kontoret om morgenen for å betale. Vi kom dit etter klokka 22 en fredagskveld i september. Det var fullt og porten lukket så vi forberedte oss på å dra videre da en vennlig nattevakt med hund kom ut porten og beklaget. Da han hørte at vi ikke hadde behov for strøm, hadde han likevel flere plasser tilgjengelig til en litt lavere pris. Disse ”nødplassene” ligger litt innenfor de andre plassene og ut mot en trafikkert gate. Man skal ha godt sovehjerte for å ikke bli forstyrret av trafikkstøyen på ”nødplassene” langs gjerdet mot gata.
Resten av plassen virker rolig og vi hørte heller ikke noe til S-bahntoget, som går i bro over plassen, men andre kan oppleve dette annerledes.

Wohnmobilhafen Hamburg har adresse Grüner Deich 8 og vår gps bommet da bare med 100 meter på innkjøringen. Plassen benyttes også som parkeringsplass for blant annet hopon-hopoff-turistbussene.

Vurdert av redaksjonen, september 2013

Plassene er ikke merket opp, men det ser ut til at du får ok avstand til naboen. Foto: Knut Randem.

Plassene er ikke merket opp, men det ser ut til at du får ok avstand til naboen. Foto: Knut Randem.

Del dette med andre:

  1 comment for “Grei plass midt i Hamburg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *