Gratis overnattingstilbud i Sverige

Du har kanskje hørt om BritStops, France Passion, Pintrip, Espana Discovery, Winzer Atlas, Norwegian Farm Stays (deaktivert 2021) og andre gratis overnattingstilbud på gårder eller andre ulike virksomheter. Også Sverige har sitt tilbud, Swede Stops.

Vertene har alltid noe å selge i sin gårdsbutikk. Foto: Swede Stops.

Siden 2015 har Trygve og Rose-Marie Bringhammar utgitt guiden Swede Stops. Årets guide, den femte i rekken, inneholder opplysninger om 60 gratis overnattingssteder på den svenske landsbygda.

Utgangspunktet for guiden er et ideelt ønske om å bidra til utviklingen av bærekraftig turisme på landsbygda. Tilbudet er, som tilbudene i andre land, rettet mot bobilturister som ønsker et tilbud borte fra motorveier og store byer. Til steder der de kan oppsøke kultur og natur på en annerledes måte. Initiativtakerne har selv tilbrakt mye tid på bobilferie.

Hos 60 vertskap kan du stå i 24 timer. Foto: Swede Stops.

Oversiktskart fra Swede Stops.

I sin pressemelding kaller Swede Stops seg den svenske versjonen av France Passion. Antallet verter kan ikke sammenlignes, men prinsippet er det samme. Du får stå gratis i 24 timer på det området vertskapet henviser deg til. Ikke regn med tilgang til andre fasiliteter enn marken du står på.

Under besøket får du mulighet til å bli kjent med lokale aktiviteter og kan nyte lokal mat og drikke. I gårdsbutikken er det mulig å kjøpe fersk og velsmakende mat og andre produkter. Det er ingen kjøpetvang, men det er ingen grunn til å stikke under en stol at alle verter har et ønske om å øke sin omsetning gjennom salg til de besøkende.

Swede Stops 2019 inneholder informasjon om 60 verter og deres tilbud og tjenester, adresser, kart og gps-koordinater. I tillegg gir guiden informasjon om tømmestasjoner.

Hvert overnattingssted har sin egen side. Foto: Swede Stops.

Vertene er svært varierte og selger ost, bakervarer, kjøtt, syltet frukt, røkt og bearbeidet fisk, brennevin, honning, sjokolade og mye annet. Ofte kombineres gårdsbutikkene med en kafe eller restaurant, forteller Swede Stops.

Årets guide er på 96 sider i A5-format og koster 240 svenske kroner pluss porto. Den selges fra deres hjemmeside swedestops.se. Med guiden følger et merke du skal lime på frontruten som et bevis på at du har tilgang til nettverket.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Tilsvarende tilbud i andre land, omtalt i Bobilverden:
France Passion
BritStops
Espana Discovery
Winzer Atlas
Landvernügen
Pintrip

Del dette med andre:

  1 comment for “Gratis overnattingstilbud i Sverige

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *