Gratis campingplass

Står det virkelig at det er gratis for bobil og campingvogn å overnatte på denne campingplassen? Ja, det gjør det, men hvordan skal de da kunne overleve?

Her kan du stå gratis om du ikke trenger strøm eller tilgang til toalett. Foto: Trollstigen resort.

Vi så plakaten som reklamerte for gratis overnatting for bobiler og campingvogner, men trodde ikke helt på det. Neste stopp ble campingplassens hjemmeside.

Hvor er haken? tenkte vi. Men på hjemmesiden står det faktiskt at det er gratis. Det er til og med inkludert wi-fi, vann og tømming. Det er helt gratis så lenge du klarer deg uten strøm og servicebygg. Dessuten låner de ut ei bålpanne om du trenger det.

Det begynner først å koste noe om du skal ha strøm, kr 70, og adgang til servicebygg, kr 175. Men selv om du velger å ta med dette så blir prisen bare kr 245 per døgn. Svært mange klarer seg uten disse tilleggene, så hvordan kan dette gå rundt?

Vi ringer daglig leder for Trollstigen Resort, Lars Kroken. Etternavnet tilsier at han ikke er ukjent med bobil- og caravanbransjen på Åndalsnes. Han kjøpte Trollstigen resort for tre år siden. I tillegg har han ytterligere to anlegg i området.

Kanskje også neste år
– Vi gjorde dette i fjor og kanskje gjør vi det igjen neste år, men det er ikke sikkert at vi gjør dette til evig tid, forteller Kroken.
– Men kan det bli penger ut av dette? Mange bobiler klarer seg jo helt på egenhånd.
– Min tanke er at spesielt bobiler i stor grad kan campe der de vil gratis. Jeg liker selv å fricampe når jeg reiser på bobiltur. Dersom det er økonomien som er toneangivende for å bo på campingplasser så skal de ikke kjenne på det her, sier Kroken.

Det er strømanlegg og servicebygg som virkelig koster når du driver campingplass og det vil han altså ha betalt for. Likevel kommer vi ikke forbi at mange bobiler klarer seg uten disse fasilitetene. Så hvordan gikk dette i fjor?

Lars Kroken håper du skal bli avhengig av denne utsikten. Foto: Trollstigen resort.

Leif Kroken har ingen statistikk over hvor mange som lå gratis på plassen i fjor, men magefølelsen sier at fem av 100 lå gratis. Det betyr at 95 prosent av de besøkende enten kjøpte tilgang til strøm, servicebygg eller begge deler.

– Men likevel?
– Det ligger en markedstanke bak dette. Jeg håper at vi kan få besøkende som får lyst til å komme tilbake fordi de får et godt inntrykk av oss og det flotte området. Får vi først folk inn en gang så tror vi de kommer tilbake.

– Det er ikke alle som forstår at jeg gjør dette, men det er ennå ingen av de andre campingplassene som har tatt fra meg ideen, avslutter Lars Kroken.
Trollstigen resort ligger ca 6 km fra Åndalsnes og ligger i Gryttenvegen langs fylkesvei 63, som fører inn til Trollstigen.

Og bare så det er sagt; Kjører du bare forbi, er du velkommen til å bruke tømmestasjonen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  3 comments for “Gratis campingplass

  1. God idé dette. Har campingplassen en kafé, er terskelen lav til å besøke den.
    Ser noen danske kroer tilbyr gratis bobilparkering. De skriver det er hyggelig om du kommer innom kroa å tar en øl, eller spiser frokost hos oss.
    Slike opplegg skaper en god opplevelse.

  2. Bra tiltak. Glad i å fricampe. Med elsykler trengs det av og til tilgang til strøm. Det er også å kunne campe på et trygt sted, som er viktig. Stå på

  3. Dette her burde de lest i Aremark, nærmere bestemt Vestfjella, der høynet de før pinse bobiltakstene fra Kr 60,00 i bompenger til Kr. 100, og (hold deg fast) Kr 200,00 pr døgn for overnatting, for absolutt ikke mer enn en par, tre plasser det går an og parkere inntil grusveg som støver verre enn noe annet. Grådigheten er enkelte steder ikke til å tro.
    Men det er derfor fint å lese at det er andre som har vettet i behold og kan tilby gratis plass, som en her påpeker, på et trygt sted. Tror de aller fleste ( meg iberegnet) er mer enn villig til å betale en slant for en opparbeidet plass. Men ikke som i Aremark, en blodpris for å stå langs en skogsbilveg som kun er opparbeidet for tømmertransport.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *