Gøta kanal feirer 200 år med masse aktivitet

Om noen dager åpner Gøta kanal for sin sesong nummer 200. Det skal feires med verdens lengste fødselsdagsselskap, kongelig besøk og en egen jubileumskalender.

Langs Gøta kanal kan du sykle, se på livet eller bare sitte på en kafe. Foto: Göran Billeson.

3. og 4. mai markeres åpningen av jubileumssesongen for Gøta kanal. Og det dreier seg ikke bare om trafikk med båt på kanalen. Gøta kanal har blitt vel så mye et utfartssted for blant annet bobilfolk, som finner bobilplasser 12-13 steder langs kanalen.

– 2022 forventes å bli et stort år med en rekke arrangementer og flere besøkende enn før. Spesielt morsomt er det å ønske velkommen tilbake alle utenlandske turister som har latt være å reise hit de siste årene. Sesongens høydepunkt er helgen da vi feirer verdens lengste fødselsdagskaffe med kongeparet som gjester 9. juli i Bergs sluser og feiringen i Sjötorp 10. juli, sier Roger Altsäter, administrerende direktør i AB Göta kanalbolag.

Det er alltid mye aktivitet langs Gøta kanal. Foto: Gøta kanal.

Sjøtorp er det vestligste sluseanlegget i kanalen ved starten i Vänern mens Bergs sluser i øst er det største sluseanlegget i kanalen.

Den 22. september 1822 innviet kong Karl XIV Johan de 13 slusene som selv i dag utgjør det som kalles den vestlige linjen i Göta kanal. Forbindelsen mellom Vättern og Vänern, ble åpnet for båttrafikk og Göta kanal ble det landemerket den er i dag.

Langs kanalen er det en rekke bobilplasser og campingplasser. Gøta kanal har samlet en oversikt over dem her (ekstern lenke).

I forbindelse med jubileet har kanalselskapet og aktører langs kanalen lagt opp et omfattende program. Du kan se deres jubileumskalender her (ekstern lenke).

Om du følger kanalen helt vest til utløpet i Mem, så er det heller ikke langt til Sveriges beste bobilplass.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *