Gode løsninger for firbente venner

Delt bagasjerom gir plass til både hund og bagasje.

Det ikke lenger bare vi tobente som kan tilpasse campingvognen eller bobilen slik vi ønsker. Nå kan også våre firbente få dekket sine behov for et hyggelig hundeliv på turen.

Å reise med bobil eller campingvogn er populært for både store, små og firbente. Jeg har tatt turen til Norsk Kennel Klubs (NKK) hundeutstilling på Ekebergsletta for å se nærmere på det nye og omtalte konseptet for å bringe med firbente venner på en trygg og komfortabel måte.

Bente Arnesen, Daglig leder hos Oslo Caravan (foto: Oddgeir Visnes).

Sikkert og behagelig
Bente Arnesen, daglig leder i Oslo Caravan har stilt seg opp med en bobil, rigget for å vise frem eksempler på hvordan hundetilpasninger kan gjøres. Bente forteller at det har blitt en trend at nordmenn reiser stadig oftere på tur med hund. Det setter ekstra krav til sikkerhet og komfort. I samarbeid med NKK har de utviklet konseptet som skal gjøre transport av hunder mer sikkert og behagelig. Konseptet er ikke spesifikt for NKK medlemmer. Som NKK-medlem kan du få spesialtilpasset din bobil til ekstra gode priser og til ditt individuelle behov, ifølge Bente.

Skyvedør med gitter mellom bagasjerom og inn i bobilen sikrer hundene under kjøring.

Nytt konsept
– «Konseptet er nokså nytt»-, forteller hun. –« Vi startet opp tidligere i år og fått på plass noen eksempler på typiske løsninger. Men, her er det ingen begrensninger. Vårt verksted har erfaringer med å tilpasse både nye og brukte bobiler og campingvogner, så det meste la seg gjøre,»- sier Bente. Hun understreker at både hunder og eiere skal være sikre på at de får en trygg og god opplevelse.
– Hvordan har mottakelsen av konseptet vært?
-« Å, det har virkelig vært stor interesse! Vi vet at de allerede har flere bestillinger i produksjon,»- svarer hun begeistret.

Bagasjerommet er delt både horisontalt og vertikalt, og gir plass til både hunder og bagasje.

Hvordan oppstod ideen til samarbeidet?
Bente forteller at hun tok kontakt med NKK for å fortelle om sin ide. Hun fikk umiddelbar positiv respons. NKK sine erfaringer med at stadig flere av deres medlemmer benytter bobil underhundeutstillinger, ga tenning til ideen om å kunne skreddersy løsninger for å gjøre reisingen lettere.

Enklere
Hvordan gjøres en typisk tilpasning? – «En løsning skal sikre hunden under transport,»- forklarer Bente og viser frem eksempler. – «Vi deler av bagasjerommet slik at det blir plass både til hund og bagasje. På hyllen må det monteres et trafikksikkert bur. Ellers kan det lages en hylle slik at man kan ha lagret ting under der. Vi kan også sette inn en skyvedør med gitter mellom bagasjerom og inn i bobilen. Det er også mulig å konstruere det sånn at hunden får direkte adgang fra sin plass inn til oppholdsrommet. Inne i selve bobilen kan vi bygge hyllesystemer som egner seg godt for små hunder»-, forklarer hun.

Jeg er klar for tur! Hundereisebag for sete med sikkerhetsbelte.

Sikkerhetsseler
-«Her ser du også en liten reisebag med sikkerhetssele for plassering i setet for små hunder»-, ler hun og peker på en liten hund som har satt seg godt til rette.

Kan du fortelle litt om den hvilke kunden som kjøper et slikt konsept?
– «En stor andel er folk som er aktive med hunder. Enten de reiser på utstillinger eller driver med jakt. Men det kommer også familier eller par som ønsker å skape en hyggelig og trygg opplevelse for seg selv og sine firbente på reiser»-, forklarer Bente. Hun tilføyer at mange hundeiere synes det er lettere å lage måltider selv. Å finne overnattingsmuligheter kan være plundrete og dyrt. Så da er det bobilen eller campingvogna som gjelder.

Hvor kan kundene finne dere?
– «Foreløpig dekker vi etterspørsel fra hele landet fra vår avdeling på Kløfta. Etter hvert vil tilbudet bli tilgjengelig ute hos flere forhandlere. Kunden kan gjerne avtale et møte hvor vi gir tips og råd om hva man bør tenke på før man reiser med hund i bobil eller campingvogn. – Velkommen til en oss!»-, avslutter en smilende Bente.

Tekst og foto: Kristin Smedsrud, Bobil- og Caravanmagasinet (BoCM)

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *